Τα ταξίδια του James Bond στον κόσμο

James Bond Daniel Craig

Όλοι, όσοι αγαπάμε τα ταξίδια, έχουμε καθίσει μπροστά σε ένα χάρτη του κόσμου εντοπίζοντας τις χώρες που έχουμε επισκεφτεί και μετρώντας τες! Και αλήθεια, πόσες φορές έχουμε ζηλέψει ταξιδιωτικούς χάρτες άλλων ανθρώπων που έχουν σημειωμένες περισσότερες χώρες από εμάς! Φαίνεται λοιπόν, ότι και ο James Bond, ο κινηματογραφικός κατάσκοπος έχει το δικό του ταξιδιωτικό χάρτη, ο οποίος και είναι εντυπωσιακός.

James bond destinations

Έχει επισκεφτεί λοιπόν, είτε για δουλειά, είτε για διασκέδαση 78 χώρες που εκτείνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης! Μόνο Ωκεανία δεν έχει πάει ακόμη. Σε αυτά τα ταξίδια έχει διανύσει περίπου 180.000 μίλια, δηλαδή περίπου 289600 χιλιόμετρα. Από όλους τους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τον θρυλικό πράκτορα 007, τα περισσότερα ταξίδια έχουν κάνει οι Pierce Brosnan και Roger Moore, που έχουν αμφότεροι επισκεφτεί από 18 χώρες μεταξύ των οποίων η Κίνα , το Αζερμπαϊτζάν, η Βραζιλία και η Ινδία για τις ανάγκες ταινιών όπως το Tomorrow Never Dies , The World Is Not Enough, Moonraker και Octopussy αντίστοιχα.

James Bond's journeys

Τα δε λιγότερα ο George Lazenby που έχει ταξιδέψει σε μόλις 3 χώρες. Δικαιολογείται ωστόσο, καθώς έχει στο ενεργητικό του μία μόνο ταινία ως πράκτορας 007 ( On Her Majesty’s Secret Service ). Πρόλαβε ωστόσο να επισκεφτεί την Πορτογαλία και την Ελβετία. Ο πρώτος ηθοποιός που έπαιξε το ρόλο του James Bond, o Sean Connery, ταξίδεψε σε 16 χώρες όπως η Τζαμάϊκαη Ιαπωνία στα πλαίσια των ταινιών  Dr No και You Only Live Twice.

 

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο  Roger Moore είναι και ο μοναδικός ηθοποιός που στα πλαίσια του ρόλου του ταξίδεψε στην Ελλάδα!! Αυτό έγινε στα γυρίσματα της ταινίας  For Your Eyes Only και τα γυρίσματα έγιναν τόσο στο Αχίλλειο της Κέρκυρας, όσο και στα Μετέωρα.

 

Πηγή: thestashed.com, flickeringmyth.com

One thought on “Τα ταξίδια του James Bond στον κόσμο

  1. Παράθεμα: Τα ταξίδια του Αστερίξ | Travels 4 Ever

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s