Θέλω να κάνω οικονομικές διακοπές! Να πως μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς να χάσεις μια περιουσία!

Cheap vacations

Το καλοκαίρι ήρθε και έφυγε! Όλοι αρχίζουν σιγά – σιγά να ξανασυζητούν για τις επόμενες διακοπές τους, δειλά – δειλά να εκφράζουν τις επιθυμίες τους και γοργά – γοργά να κανονίζουν τις μελλοντικές άδειες τους. Βέβαια ο ενθουσιασμόςείναι συγκρατημένος, καθώς οι καιροί χαλεποί που λένε και οι παλιότεροι. Περίοδος ισχνών αγελάδων, με λίγα λόγια επικρατεί μια κατάσταση, που ναι μεν όλοι θέλουν να ξεφύγουν, μέσω των ταξιδιών, από την καθημερινότητα, αλλά η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν τους το επιτρέπει. Ευτυχώς μπορεί κανείς, με απλούς τρόπους, να κάνει οικονομικές διακοπές, αρκεί να έχει κατά νου τα παρακάτω :

1. Οικονομικό κατάλυμα

Το Άλφα και το Ωμέγα, πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας. Το που θα μείνετε, κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς το κόστος του ξενοδοχείου, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό του συνολικού προϋπολογισμού σας. Να είστε λοιπόν υπομονετικοί, κατά την αναζήτηση καταλύματος. Μέσω του ίντερνετ, μπορείτε να βρείτε εύκολα πολύ οικονομικές προσφορές σε καταλύματα, αρκεί να ψάξετε από νωρίς. Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο, καθώς για να ανέβει η ζήτηση, οι αρχικές τιμές είναι κατά πολύ μειωμένες. Επίσης αν ταξιδεύετε παρέα ατόμων, κοιτάξτε και για hostel. Οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται για τέτοιους ξενώνες, μια που θεωρούν, τις προσφερόμενες υπηρεσίες ελλιπείς και κατώτερες του μετρίου. Ωστόσο, όλο και περισσότερα Hostels, προσφέρουν ένα καθαρό περιβάλλον διαμονής και βασικές παροχές σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Σκεφτείτε, ότι ακόμη και με λιγότερο από 15 ευρώ το άτομο, μπορείτε με την παρέα σας να μείνετε σε ένα τέτοιο ξενώνα, κάνοντας τρομερή οικονομία στο ταξίδι σας.

hostels

Για φτηνά ξενοδοχεία και hostels πατήστε εδώ

2. Μεταφορικό μέσο

Το άλλο μεγάλο θέμα που θα σας απασχολήσει, από οικονομικής πλευράς, είναι το μέσο μεταφοράς. Τα έξοδα μετακίνησης συναγωνίζονται σε κόστος αυτό του καταλύματος, όποτε και εδώ θέλει υπομονή και καλό ψάξιμο. Για τις περιπτώσεις που ένα αυτοκίνητο αρκεί για το ταξίδι σας, σκεφτείτε να ταξιδέψετε σαν παρέα, μοιράζοντας, για παράδειγμα, τα έξοδα για τη βενζίνη. Αν όμως ταξιδέψετε στο εξωτερικό οι low cost αεροπορικές εταιρείες είναι μονόδρομος. Το εισιτήριο, αν ψάξετε και κλείσετε από νωρίτερα μπορεί να σας κοστίσει ελάχιστα χρήματα, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού σας. Πρέπει ωστόσο να είστε ενήμεροι για τα τυχόν επιπλέον έξοδα, που μπορεί να προκύψουν, από την επιλογή μιας χαμηλού κόστους εταιρείας, που στο τέλος μπορεί να σας κοστίσουν περισσότερο απ’όσο υπολογίζατε. Μπορείτε να ανατρέξετε και στο σχετικό άρθρο για τις low cost αεροπορικές εταιρείες εδώ.

low cost flights

Διαβάστε ακόμη: Πότε είναι καλύτερα να ταξιδέψετε στα Ελληνικά νησιά

3. Φτηνή διατροφή

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η διατροφή σας είναι σημαντική, όχι μόνο για το προφανές, την ενέργεια δηλαδή που χρειάζεστε, αλλά και στο το ότι το φαγητό, αποτελεί κομμάτι της ίδιας της εμπειρίας του ταξιδιού. Δεν χρειάζεται όμως να ξοδέψετε μια περιουσία για να ικανοποιήσετε της γαστριμαργικές σας ανησυχίες. Αν λοιπόν θέλετε να κινηθείτε οικονομικά, αποφύγετε να τρώτε και να πίνετε στα πολύ τουριστικά μέρη. Αυτά είναι και τα πιο ακριβά. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θα πληρώσετε πολλαπλάσια τιμή από αυτή που αξίζει το προϊόν που θα αγοράσετε. Αντιθέτως, μια καλή κίνηση είναι να πηγαίνετε εκεί που πάνε και οι ντόπιοι. Ψάξτε τις περιοχές και θα βρείτε μέρη για φαγητό οικονομικότερα και συνήθως ποιοτικότερα, καθώς οι προσφερόμενες υπηρεσίες δεν στοχεύουν σε μαζικό τουρισμό. Για ακόμη φτηνότερες επιλογές, αγοράστε μόνοι σας τις πρώτες ύλες, από τα παντοπωλεία, και μαγειρέψτε το φαγητό σας ή πηγαίνετε σε κάποιο από τα ταχυφαγεία της περιοχής που προσφέρουν τιμές εξαιρετικές.

Street Food Thailand

Διαβάστε ακόμη: Panino στη Ρώμη! Το καλύτερο φτηνό, γρήγορο φαγητό!

4. Μετακινήσεις

Ανέκαθεν, θεωρούσα το περπάτημα, τον καλύτερο τρόπο για να γνωρίσει κανείς μια πόλη! Περπατώντας, έρχεστε κοντά στην καθημερινότητα της πόλης, στους ανθρώπους και συνάμα γλιτώνετε αρκετά χρήματα. Οι μετακινήσεις, σε κάποια μέρη, είναι πανάκριβες και σίγουρα αυτά τα λεφτά θα μπορούσατε να τα αξιοποιήσετε καλύτερα. Όμορφα τα μαύρα ταξί του Λονδίνου, σήμα κατατεθέν της πόλης, αλλά όποιος τα έχει χρησιμοποιήσει, ξόδεψε ένα μάλλον αξιοσέβαστο ποσό. Μπορείτε, αν θέλετε να κάνετε οικονομία, να προτιμήσετε τις ειδικές κάρτες μέσων μαζικής μεταφοράς, οι οποίες είναι συνήθως ενιαίες για όλα τα μέσα και πολύ οικονομικές.

Tourists Sightseeing

5. Περιήγηση

Όλο το ταξίδι έχει να κάνει με τα όσα θα δείτε στον προορισμό σας, τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, τα μέρη, τα μουσεία και τους χώρους αναψυχής που θα επισκεφτείτε. Πολλά από αυτά είναι δωρεάν, ενώ σε κάποια άλλα θα χρειαστεί να πληρώσετε. Κάντε από νωρίτερα ένα προγραμματισμό του τι θέλετε να δείτε και τι όχι, καθώς είναι δύσκολο να τα καταφέρετε όλα. Επίσης, αν υπάρχει διαθέσιμο τουριστικό κέντρο πληροφοριών, προμηθευτείτε τα ανάλογα έντυπα, που δίνουν πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος που δεν πληρώνετε είσοδο, αλλά και για εκδηλώσεις που γίνονται δωρεάν. Όπως και με τα μέσα μεταφοράς, σε πολλές πόλεις, υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσετε μια από τις ειδικές κάρτες που, σε καλύτερη και φτηνότερη τιμή, θα σας προσφέρουν πρόσβαση σε έναν μεγάλο αριθμό αξιοθέατων ή μουσείων.

City Pass

Είναι λοιπόν σαφές και κατανοητό, ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς μια περιουσία για να ταξιδέψει και να χαρεί τις διακοπές του. Με σωστό προγραμματισμό, καλό ψάξιμο και επιλεκτικές κινήσεις, όλοι μας μπορούμε να κάνουμε φτηνές, οικονομικές διακοπές. Εξάλλου το ταξίδι δεν εξαρτάται από τα χρήματα που θα δώσετε, αλλά από τις εμπειρίες που θα βιώσετε. Και αυτό Είναι που στο τέλος αξίζει…

 

Για οικονομικά πακέτα διακοπών κοιτάξτε εδώ

 

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο ιστολόγιο μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

 

Πηγή φωτογραφιών: fr.citypass.com, dikaiologitika.gr, notey.com, blog.dimmi.com.au/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s