Απολαύστε την πτήση σας! Χρήσιμες συμβουλές για ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι με αεροπλάνο.

Enjoy the flight

Μου αρέσουν τα ταξίδια, δεν το κρύβω και κάθε φορά ονειρεύομαι νέους προορισμούς. Μακρινούς, κοντινούς, εντάξει έχω μια προτίμηση στους μακρινούς, αλλά αυτό έχει να κάνει και με το ότι μου αρέσουν πολύ και τα αεροπλάνα. Λατρεύω τις πτήσεις και σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους, με ηρεμούν και με χαλαρώνουν! Δεν θα είναι ψέμα να πω ότι έχω »ρίξει» ύπνους σε αεροπλάνο, που ακόμη θυμάμαι και που ξεπερνούν σε ποιότητα, ύπνο στο καλύτερο κρεβάτι σε σουίτα, στην Ηammamet της Τυνησίας. Να λοιπόν κάποιες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης:

1. Κοιμηθείτε καλά την προηγούμενη μέρα

Το σενάριο έχει ως εξής: Την επόμενη μέρα το πρωί αναχωρείτε για Σιγκαπούρη. Είστε ενθουσιασμένοι και περιμένετε, πώς και πώς να ξημερώσει. Οι φίλοι σας παίρνουν τηλέφωνο και πετάγεστε να τους χαιρετήσετε και να πιείτε και τίποτα, έτσι για το καλό. Αποτέλεσμα, να κοιμηθείτε λίγες ώρες και την άλλη μέρα να ταλαιπωρηθείτε στο ταξίδι. Ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος, πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι. Ο οργανισμός σας θα χρειαστεί να είναι ξεκούραστος, ώστε να αντεπεξέλθει στην καταπόνηση λόγω των πολλών ωρών που θα είναι ενεργός.

Sleeping well

2. Πηγαίνετε από νωρίτερα στο αεροδρόμιο

Από τη στιγμή που θα φτάσετε στο αεροδρόμιο, μέχρι και την επιβίβαση, θα ακολουθήσετε κάποιες διαδικασίες, οι οποίες θα σας απασχολήσουν για αρκετή ώρα. Φανταστείτε τώρα να έχετε φτάσει αργοπορημένοι και να βλέπετε μπροστά σας μια τεράστια ουρά επιβατών. Θα αγχωθείτε, καθώς το πρώτο που θα σκεφτείτε θα είναι μήπως χάσετε την πτήση. Τέτοιες μεταβολές στο ψυχισμό σας προκαλούν ανησυχία, με αποτέλεσμα να μην είστε χαλαρωμένοι πριν το ταξίδι. Πηγαίνετε από νωρίτερα για να είστε ήρεμοι και στην ώρα σας, δώστε χρόνο στον εαυτό σας να εξοικειωθεί με το περιβάλλον του αεροδρομίου, χαλαρώστε στην αίθουσα αναμονής και μετά η πτήση θα είναι απόλαυση.

Airport layover

3. Βρείτε μια καλή θέση στο αεροπλάνο

Κακά τα ψέματα, εκτός και αν έχετε την οικονομική άνεση να ταξιδεύετε πρώτη θέση ή business, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, θα αρκεστείτε στα συμβατικά καθίσματα τις οικονομικής κατηγορίας. Μπορείτε ωστόσο και εκεί να απολαύσετε την πτήση σας. Όπως είδαμε και σε προηγούμενο άρθρο, όλα τα καθίσματα της οικονομικής κατηγορίας δεν είναι τα ίδια. Οι δε διαφορές τους μπορούν να επηρεάσουν, θετικά ή αρνητικά, το ταξίδι σας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Κάντε λοιπόν μια έρευνα και εντοπίστε αυτές τις καλές θέσεις. Δεν θα το μετανιώσετε.

4. Γνωριστείτε με τον διπλανό σας

Σε κάθε πτήση, είναι πολύ πιθανό να καθίσετε δίπλα σε ξένους ανθρώπους, άγνωστους προς εσάς. Μοιράζεστε ωστόσο τον προορισμό, που είναι κοινός και για τους δυο. Είτε είστε κοινωνικοί, είτε όχι, δοκιμάστε να γνωριστείτε με το διπλανό σας. Μια συζήτηση θα σας χαλαρώσει, θα ξεχάσετε τις ανησυχίες σας για την πτήση και δεν θα καταλάβετε στο τέλος πόσο γρήγορα πέρασε η ώρα. Προσοχή όμως μη το παρακάνετε και γίνετε ενοχλητικοί. Κάποιοι προτιμούν να μένουν σιωπηλοί.

Passengers talking

5. Φορέστε ζεστά ρούχα

Έχετε επιβιβαστεί, βρήκατε την ιδανική θέση και η πτήση ξεκινά. Νιώθετε ωστόσο λίγο άβολα, λίγο ανήσυχα. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν στο εσωτερικό του αεροσκάφους. Αρχικά μπορεί να μην το αισθανθείτε, αργότερα όμως και ειδικά αν κοιμηθείτε, θα νιώσετε την κρύα ατμόσφαιρα. Πάρτε λοιπόν μαζί σας μια ζακέτα, κάποιο μακρυμάνικο μπλουζάκι ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τις ατομικές κουβέρτες, που συνήθως παρέχουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες.

Διαβάστε επίσης τι πρέπει να ξέρετε πριν ταξιδέψετε με μια low cost αεροπορική εταιρία

6.  Δείτε μια ταινία ή ακούστε μουσική

Όλα  σχεδόν τα αεροσκάφη έχουν πλέον αυτόνομο σύστημα ψυχαγωγίας, το οποίο μπορεί να σας προσφέρει ατέλειωτες ώρες απασχόλησης. Έχοντας μπροστά σας μια οθόνη, μπορείτε να επιλέξετε, από μια συλλογή, τις ταινίες που θέλετε να δείτε ή τη μουσική που επιθυμείτε να ακούσετε. Εναλλακτικά ακούστε μουσική από το mp3 player σας. Οι ώρες της πτήσης θα περάσουν γρήγορα και διασκεδαστικά.

In flight entertainment system

7. Διαβάστε κάποιο βιβλίο

Σε όλους όσους τους αρέσει το διάβασμα, ξέρουν ότι ένα καλό βιβλίο είναι πράγματι μια πολύ καλή παρέα. Σε ταξιδεύει, σε ηρεμεί, συνεπώς είναι ιδανικό για να σας συνοδεύσει στην πτήση σας και να σας χαρίσει στιγμές απόλαυσης, κατή τη διάρκειά της. Μπορείτε να περάσετε επίσης δημιουργικά το χρόνο σας, αντλώντας πληροφορίες από ταξιδιωτικούς οδηγούς των προορισμών που θέλετε να επισκεφτείτε. Η διάρκεια της πτήσης είναι αρκετή, ώστε να κάνετε την προεργασία σας για τις διακοπές σας.

8. Να σηκώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Οι πολύωρες πτήσεις είναι κουραστικές, αυτό είναι γεγονός. Καθισμένοι σε ένα κάθισμα, όσο αναπαυτικό και αν είναι, κάποια στιγμή θα νιώσουμε πιασμένοι και θα αισθανθούμε το σώμα μας να πονάει. Προκειμένου να αποφύγουμε αυτές τις δυσάρεστες στιγμές και να απολαύσουμε την πτήση μας, καλό είναι να σηκωνόμαστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι, αφενός θα ξεμουδιάσουμε, από την πολύωρη καθιστική στάση και αφετέρου θα βοηθήσουμε την καλή κυκλοφορία τους αίματος. Η στάση του αίματος, σε συνδυασμό με τις πολύωρες πτήσεις, είναι εξάλλου ένας από τους προδιαθεσικούς παράγοντες για την εμφάνιση θρομβοφλεβίτιδας.

9. Κοιμηθείτε κατά την πτήση

Το να κοιμηθείτε, κατά τη διάρκεια της πτήσης, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να την απολαύσετε. Προτού το καταλάβετε έχετε φτάσει στον προορισμό σας, ξεκούραστα και συνάμα έχετε όλη την ενέργεια που θα σας χρειαστεί την πρώτη μέρα. Το Jet lag δε θα σας απασχολήσει καθόλου. Αν δεν μπορείτε να βολευτείτε καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα μαξιλαράκι αυχένα, το οποίο θα σας προσφέρει πολλή καλή στήριξη του κεφαλιού σας. Επίσης με μια μάσκα ύπνου και ωτοασπίδες, θα εξασφαλίσετε έναν ύπνο ανεπηρέαστο από τα φώτα της καμπίνας και τους γύρω θορύβους.

Sleeping during flight

Μια πτήση πρέπει να είναι απόλαυση, πρέπει να είναι ευχάριστη στον επιβάτη. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα μπορέσετε να ταξιδέψετε άνετα και ξεκούραστα και να ευχαριστηθείτε έτσι και το υπόλοιπο ταξίδι σας. Μπορεί και να αγαπήσετε τα αεροπλάνα και στο τέλος της πτήσης να θέλετε να πετάξετε ξανά.

Πηγή φωτογραφιών : cliparts.co, traveldailynews.asia, Huffingtonpost.com, digitalplanetdesign.com

 

Για φτηνά αεροπορικά εισιτήρια μπορείτε να δείτε εδώ 

 

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο ιστολόγιο μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

 

 

2 thoughts on “Απολαύστε την πτήση σας! Χρήσιμες συμβουλές για ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι με αεροπλάνο.

  1. Μια και ανέφερες το jet lag, θεωρώ ότι το να κοιμηθείς ταξιδεύοντας προς τα ανατολικά δεν είναι καλή ιδέα, γιατί μένοντας άυπνος φτάνεις κουρασμένος και κοιμάσαι αμέσως! Μπορεί να μην είναι τόσο ξεκούραστο το ταξίδι, αλλά σε βοηθάει για μετά. Αντίθετα, βοηθάει πολύ να κοιμηθείς στην πτήση όταν ταξιδεύεις προς τα δυτικά, αλλιώς δε θα μπορείς να κρατηθείς ξύπνιος μέχρι κάποια φυσιολογική ώρα στη χώρα προορισμού…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s