Η Ryanair δέχεται μόνο μετρητά από τους Έλληνες

Ryanair

Παρακολουθούμε όλοι τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας στωϊκά, εν αναμονή των εξελίξεων που θα προκύψουν την επομένη του δημοψηφίσματος. Βλέπουμε πρωτόγνωρες, είναι η αλήθεια, εικόνες που οι νεότεροι δεν είχαμε δει και που δεν φανταζόμασταν να δούμε ποτέ. Ο έλεγχος κεφαλαίων, που επιβλήθηκε για να εμποδιστεί η εκροή χρήματος, έβαλε στην καθημερινότητα μας τις μεγάλες ουρές έξω από τα ATM. Ταυτόχρονα ο τουρισμός, κλειδί της Ελληνικής οικονομίας με το 18% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος που αντιπροσωπεύει, αρχίζει να δέχεται τα πρώτα πλήγματα, από το αβέβαιο και ασαφές οικονομικό μέλλον της χώρας. Οι ακυρώσεις ήδη αποτελούν γεγονός, καθώς και οι μειώσεις στις τιμές ξενοδοχείων. Φίλος μου, βρίσκει τώρα δωμάτιο ξενοδοχείου σε Κυκλαδίτικο νησί, σε τιμές αισθητά μικρότερες από αυτές που είχε κλείσει νωρίτερα. Την ίδια ώρα δεν θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο ( σε ό,τι αφορά τα ταξίδια ) το γεγονός ότι η Ryanair, μια εκ των μεγαλυτέρων low cost αεροπορικών εταιριών, αποφάσισε να αλλάξει πολιτική κράτησης εισιτηρίων για τους Έλληνες. Μέχρι τώρα η κράτηση μπορούσε να γίνει μόνο με τη χρήση κάρτας, πιστωτικής ή χρεωστικής. Πηγαίνατε στην ιστοσελίδα της εταιρίας, επιλέγατε προορισμό και ημερομηνίες, συμπληρώνατε τα στοιχεία σας, καθώς και τον αριθμό της κάρτας σας και έτσι εύκολα και απλά κάνατε την κράτησή σας. Τώρα όμως όλα αλλάζουν. Οι τελευταίες εξελίξεις και κυρίως ο έλεγχος κεφαλαίων, οδήγησε την Ryanair στην επιλογή να μη δέχεται πλέον πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Ελληνικών τραπεζών. Τώρα για να πετάξετε με την εταιρία πρέπει να αγοράσετε το εισιτήριο σας, στο αεροδρόμιο της επιλογής σας, κάνοντας χρήση μόνο μετρητών. Αυτός ο περιορισμός δεν ισχύει ωστόσο για τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα. Ερωτηματικό βάζω για το αν μπορεί να κλείσει επιτυχώς κάποιος εισιτήριο, με τη Raynair, από Ελληνικά sites κρατήσεως αεροπορικών εισιτηρίων ( Αν έχει κάνει κανείς κράτηση ας μας πει ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρίας έχει ως εξής :

 

30 Ιουνίου 2015

H Ryanair, η αγαπημένη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης επιβεβαίωσε σήμερα, (30 Ιουνίου) πως οι ‘Έλληνες πολίτες θα μπορούνε να αγοράζουνε εισιτήρια στα Ελληνικά αεροδρόμια, χρησιμοποιώντας μετρητά. Οι πελάτες με Ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς αντιμετωπίζουνε  υψηλά ποσοστά απόρριψης των πιστωτικών/ χρεωστικών καρτών τους για οποιαδήποτε αγορά μέσω του Ryanair.com, λόγο των πρόσφατων capital controls που έχουνε επιβληθεί από την κυβέρνηση. Η Ryanair δίνει πλέον την δυνατότητα στους ‘Έλληνες που επιθυμούν να ταξιδέψουν, να αγοράζουνε τα εισιτήριά τους με μετρητά στα εκδοτήρια της Ryanair στα αεροδρόμια.

Οι ξένοι πολίτες δεν επηρεάζονται  από τα capital controls τα οποία έχουνε επιβληθεί στους ‘Έλληνες πολίτες και μπορούνε να αγοράσουν τα εισιτήριά τους στο Ryanair.com χωρίς κανέναν περιορισμό. Η Ryanair θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα και να ενημερώνει όλους τους επηρεασμένους πελάτες και κατοίκους Ελλάδας για τυχόν αλλαγές.

 

Η επιλογή αυτή της Ryanair δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τους Έλληνες επιβάτες που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στο εγγύς μέλλον. Θα αποτελέσει ταλαιπωρία για κάθε επιβάτη, που μέχρι τώρα είχε μάθει να διαχειρίζεται αλλιώς τις κρατήσεις του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανεξάρτητα από τα ταξίδια αναψυχής, υπάρχει αρκετός κόσμος που χρειάζεται να πετάξει, οικονομικά, για διαφορετικού λόγους και υποχρεώσεις. Λογικά μεγάλο μερίδιο του επιβατικού κοινού θα στραφεί σε άλλες αεροπορικές εταιρίες ή μέσα μεταφοράς.

Πηγή φωτογραφιών : popaganda.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s