Έχασα τη βαλίτσα μου! Να τι να κάνετε αν χάσετε τις αποσκευές σας στο αεροδρόμιο.

Airport carousel

Έχασα τη βαλίτσα μου…. Ναι συμβαίνει σε πολλούς συνέβη και σε μένα και είναι άσχημη η στιγμή όταν, φτάνοντας στο προορισμό σας, συνειδητοποιείτε ότι η βαλίτσα σας δεν βρίσκεται ανάμεσα στις υπόλοιπες αποσκευές. Είναι ο εφιάλτης του ταξιδιώτη!! Τι κάνετε τότε? Πώς αντιδράτε σε αυτό το γεγονός και πώς χειρίζεστε την δυσάρεστη πραγματικότητα που αντιμετωπίζετε? Ας δούμε μαζί τι να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση:

1. Μη θυμώνετε

Ξέρω το πρώτο πράγμα που θα νιώσετε θα είναι θυμός. Θυμός για όλους και για όλα. Από την αεροπορική εταιρία, της οποίας το εισιτήριο πληρώσατε, μέχρι και τον φουκαρά υπάλληλο που, για τρεις και εξήντα, κουβαλάει τις αποσκευές στο αεροπλάνο. Ο θυμός όμως δεν οδηγεί πουθενά γιατί είπαμε, είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που διαχειρίζεται χιλιάδες αποσκευές, κάθε ώρα. Ένα λάθος είναι πάρα πολύ εύκολο να γίνει. Από το να θυμώσετε σκεφτείτε το ταξίδι που έχετε μπροστά σας. Είναι κρίμα να ξεκινάτε τις διακοπές σας με άσχημη ψυχολογία και αντί να είστε ενθουσιασμένοι, να καταλήγετε να ψάχνετε υπεύθυνους δεξιά και αριστερά.

Anger

Διαβάστε επίσης πώς και γιατί χάνονται οι αποσκευές μας στο αεροδρόμιο.

2. Μείνετε ψύχραιμοι

Η διατήρηση της ψυχραιμίας σας είναι απαραίτητη εκείνη τη στιγμή. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι θα πρέπει να μείνετε κάποιες μέρες χωρίς την αποσκευή σας. Έχετε μπροστά σας πολλά να κάνετε, αφενός για να διασφαλίσετε το ότι θα βρείτε την αποσκευή σας, αφετέρου για να αναπληρώσετε τα υπάρχοντα, που θα σας λείψουν εκείνες τις πρώτες στιγμές. Αν πανικοβληθείτε έχετε χάσει το παιχνίδι. Σκεφτείτε ότι η αποσκευές σας θα βρεθούν και ότι αυτό είναι θέμα χρόνου.

lost luggage

 

Για αποσκευές και είδη ταξιδιού μπορείτε να δείτε εδώ

3. Δηλώστε την απώλεια της αποσκευής σας

Σε κάθε αεροδρόμιο υπάρχει το αντίστοιχο γραφείο, όπου θα δηλώσετε την απώλεια της βαλίτσας σας. Κατευθυνθείτε προς τα εκεί και ζητήστε να συμπληρώσετε το ειδικό έντυπο. Σε αυτό θα δηλώσετε κάποια βασικά χαρακτηριστικά της αποσκευής σας, όπως το μέγεθος, η μάρκα, το χρώμα και το είδος. Προσπαθήστε να συμπληρώσετε όσο το δυνατόν πιο λεπτομερώς την αναφορά σας, καθώς αυτές οι λεπτομέρειες θα βοηθήσουν στη ταχεία ανεύρεσή των αποσκευών σας. Όσο πιο πολλές και σαφείς πληροφορίες δώσετε, τόσο πιο πολύ θα βοηθήσετε τους υπαλλήλους. Αν είστε σε ξένη χώρα χρειάζεται πολύ προσοχή όταν συμπληρώσετε το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία επικοινωνίας σας, καθώς πολύ εύκολα μπορεί να γίνει λάθος. Κάντε ευανάγνωστα γράμματα και δώστε επίσης στοιχεία του διαβατηρίου καθώς και το τόπο διαμονής σας.

Διαβάστε επίσης πώς να προετοιμάσετε την αποσκευή σας για να μη χαθεί.

4. Να είστε καλά ενημερωμένος

Ενημερωθείτε από το γραφείο απολεσθέντων για την διαδικασία που προβλέπεται, μέχρι και την ανεύρεση της βαλίτσας σας. Κρατήστε τηλέφωνα επικοινωνίας, τόσο του αεροδρομίου, όσο και της αεροπορικής εταιρία. Ρωτήστε επίσης τι προβλέπεται σαν αποζημίωση, στην απευκτέα περίπτωση που δεν βρείτε τα πράγματά σας. Κάθε αεροπορική εταιρία καθορίζει το μέγεθος της αποζημίωσης που θα κληθεί να δώσει, αν χάσει κάποια αποσκευή από υπαιτιότητα της. Να ξέρετε επίσης ότι αν η αποσκευή σας βρεθεί, είναι υποχρεωμένοι να σας τη στείλουν, αντί να πάτε να την πάρετε εσείς, με κάποια ιδιωτική εταιρία courier, στο ξενοδοχείο που θα διαμένετε ή στο σπίτι σας.

lost and found office

Για αεροπορικά εισιτήρια πατήστε εδώ

5. Οργανωθείτε

Τα πράγματα που είχατε μέσα στη βαλίτσα σας ξεχάστε τα για λίγο. Μέχρι να βρουν την αποσκευή σας, θα πρέπει να ζήσετε χωρίς αυτά. Δώστε λοιπόν χρόνο στον εαυτό σας και προσπαθήστε να θυμηθείτε τι είχατε πάρει μαζί σας. Κάντε μια λεπτομερή λίστα του περιεχομένου που σας λείπει, έτσι ώστε να μπορέσετε να ιεραρχήσετε, βάσει των κύριων αναγκών σας, τα απολεσθέντα αντικείμενα σας. Είδη πρώτης ανάγκης όπως οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, υγρό φακών, φάρμακα, καλό θα είναι να τα αντικαταστήσετε άμεσα, όπως επίσης και κάποια είδη ρουχισμού, όπως εσώρουχα. Για κάποια άλλα μπορείτε να περιμένετε.

Advertisement

Τη βαλίτσα μου φυσικά την βρήκα. Μετά από 2 μέρες με πήραν τηλέφωνο από το Ελευθέριος Βενιζέλος και το ίδιο απόγευμα μου την παρέδωσαν στο σπίτι μου. Ήταν μια ταλαιπωρία για μένα καθώς μου έλειψαν αρκετά πράγματα, αλλά από την άλλη ήμουν τυχερός καθώς συνέβη στην επιστροφή μου και όχι κατά την αρχή του ταξιδιού μου. Τότε θα ήταν χειρότερα και δυσκολότερα. Καθώς την πήρα στα χέρια μου δεν μπορούσα να μην αναλογιστώ το δικό της ταξίδι. Που να πήγε άραγε, σε ποιους προορισμούς να ταξίδεψε? Ποια μέρη «είδε»? Σίγουρα έκανε πολλά χιλίαδες χιλιόμετρα! Έτσι κάπως σκεφτόμουν, έχοντας πια ηρεμήσει, αφού και αυτή η δυσκολία είχε περάσει.

 

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο ιστολόγιο μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

Πηγή φωτογραφιών : visauae.in, awayishome.com, huffingtonpost.com, zurich-airport.com, dubaiairports.ae

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s