Πληρότητες νησιών Ιονίου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

Chart

Ο Ιούλιος μπήκε για τα καλά, κάτι που φαίνεται εξάλλου, τόσο από την άνοδο της θερμοκρασίας, όσο και από την σταθεροποίηση του καιρού. Η αναζήτηση προορισμών για τις καλοκαιρινές διακοπές ξεκινά, με την πληρότητα στα καταλύματα να απασχολεί τους ταξιδιώτες. Τα διαθέσιμα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια διατίθενται στους Έλληνες και ξένους εκδρομείς και σιγά σιγά γίνονται και οι απαραίτητες κρατήσεις. Ανάλογα με τον αριθμό των τουριστών που έρχονται, οι πληρότητες των κλινών αυξάνονται, με αποτέλεσμα κάποιες χρονικές περιόδους να είναι δύσκολη η ανεύρεση του ιδανικού καταλύματος. Εκτός αυτού, η δυσάρεστη οικονομική κατάσταση της χώρας έχει οδηγήσει σε μια περίοδο αναμονής και εύλογου προβληματισμού. Οι εξελίξεις τρέχουν και ειδικά για τους Έλληνες τουρίστες, η προοπτική ακύρωσης των κρατήσεων τους είναι κάτι παραπάνω από ορατή. Ήδη, προορισμοί με μεγάλες πληρότητες δέχονται κύματα ακυρώσεων και κανείς πραγματικά δεν ξέρει πόσο ακόμη θα πληγεί ο Ελληνικός τουρισμός. Ας δούμε λοιπόν, που κυμαίνονται οι πληρότητες των δωματίων στα μεγάλα νησιά του Ιονίου, όπως αυτές καθορίζονται από το www.booking.com. Η αναζήτηση έγινε σήμερα 10/7/2015 και αφορά το σύνολο των καταλυμάτων ανά νησί. Επίσης λάβετε υπόψιν ότι τα παρακάτω στοιχεία αφορούν τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που συνεργάζονται με το www.booking.com. Συνεπώς, ενδεχομένως να υπάρχουν διακυμάνσεις στα παρακάτω ποσοστά.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα παραδοσιακά είναι από τα νησιά που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε χρόνο. Κατά  τις εβδομάδες 13/7  μέχρι και 6/9, υπάρχει διακύμανση στις πληρότητες των δωματίων, που κυμαίνεται από 67% μέγιστη, μέχρι και 34% ελάχιστη πληρότητα. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου το ποσοστό των κρατήσεων είναι σταθερά πάνω από 60%, ωστόσο μετά τις 24/8 πέφτει θεαματικά.

chart Corfu

Κεφαλονιά

Και η Κεφαλονιά συγκεντρώνει ετησίως μεγάλο αριθμό τουριστών, κάτι που φαίνεται και από στατιστικής πλευράς. Έτσι μέχρι και τα μέσα Αυγούστου οι πληρότητες αυξάνονται σταδιακά μέχρι και το 73%, ενώ από εκεί και πέρα βαθμιαία μειώνεται το ποσοστό κρατήσεων. Τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου δεν θα έχετε πρόβλημα να κλέισετε δωμάτια, μια που τότε τα ποσοστά είναι 45% και 38% αντίστοιχα.

Chart Kefalonia

Ζάκυνθος

Παρόμοια βαθμιαία αύξηση των κρατήσεων παρατηρείται και στο όμορφο νησί της Ζακύνθου, όπου από το 57% στην εβδομάδα από 13/7 μέχρι 19/7 φτάνουμε στο υψηλό 76% την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου. Αντίστοιχα, όπως στην περίπτωση της Κεφαλονιάς, οι χαμηλότερες πληρότητες εμφανίζονται την τελευταία εβδομάδα του καλοκαιριού και την πρώτη, του φθινοπώρου.

Chart Zakynthos

Λευκάδα

Η Λευκάδα με τις υπέροχες παραλίες της, εμφανίζει σταθερότητα στη διακύμανση των κρατήσεων, με πληρότητες σταθερά πάνω από 63% μέχρι και μετά τα μέσα Αυγούστου. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς την εύκολη πρόσβαση που προσφέρει με την ηπειρωτική Ελλάδα, το όμορφο αυτό νησί του Ιονίου. Υψηλότερα, έναντι των υπόλοιπων νησιών είναι και τα ποσοστά της πληρότητας προς το τέλος του καλοκαιριού με 51% και 47% αντίστοιχα.

Chart Leukada

Ιθάκη

Το νησί του Οδυσσέα αναμένεται να δεχτεί μεγάλο όγκο τουριστών, καθώς τα ποσοστά πληρότητας είναι ιδιαίτερα υψηλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 13/7 και για τις επόμενες 6 εβδομάδες, η πληρότητα είναι πάνω από το 72% στις 4 εξ αυτών. Μόνο προς το τέλος Αυγούστου και έπειτα πέφτει το ποσοστό κρατήσεων κάτω από το 41%, όπως εξάλλου και στα υπόλοιπα νησιά.

Chart Ithaca

Βλέπουμε λοιπόν πως διαμορφώνονται, ενδεικτικά, οι πληρότητες των δωματίων στα μεγάλα νησιά του Ιονίου. Ωστόσο, η αβεβαιότητα της περιόδου που περνάμε, καθώς και οι εξελίξεις οικονομικής φύσεως στην Ελλάδα ενδέχεται να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τα παραπάνω ποσοστά. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών μεγαλύτερη της επιθυμητής, πράγμα που καταδεικνύει το ισχυρό πλήγμα που υπέστη ο τουρισμός της Ελλάδας.

 

Πηγή φωτογραφιών : baseboss.net, wallpaprescraft.com

One thought on “Πληρότητες νησιών Ιονίου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

  1. Παράθεμα: Πληρότητες των πιο δημοφιλών Κυκλαδίτικων νησιών για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο | Travels 4 Ever

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s