Powerbank, το απόλυτο gadget για τα ταξίδια σας.

PowerBanks

Στην εποχή που ζούμε, η τεχνολογία, καλώς ή κακώς, είναι κομμάτι αναπόσπαστο της ζωής μας. Μας επηρεάζει σε βαθμό που κάποιες φορές δεν καταλαβαίνουμε, αλλά και δεν αισθανόμαστε. Κομμάτι αυτής της καθημερινότητας μας, τα κινητά, που μας ακολουθούν κυριολεκτικά παντού, αποτελώντας συνέχεια του χεριού μας στις περισσότερες περιπτώσεις. Καλώς ή κακώς, όπως είπαμε. Στα ταξίδια μας θα μιλήσουμε με το κινητό μας, θα βγάλουμε τις φωτογραφίες μας στα αξιοθέατα, θα περιηγηθούμε στο διαδίκτυο, αντλώντας πληροφορίες για τις χώρες και τα μέρη που επισκεπτόμαστε. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και σε πολλές ακόμη, τα gadgets μας μας εξυπηρετούν απόλυτα. Και τι «ζητάνε» σαν αντάλλαγμα…… ενέργεια. Ενέργεια με την μορφή του ηλεκτρισμού που θα τα φορτίσει. Δυστυχώς όσο και αν η τεχνολογία έχει προχωρήσει οι μπαταρίες εξακολουθούν να υστερούν, αδυνατώντας να ακολουθήσουν την αλματώδη εξέλιξη των κινητών που εξυπηρετούν. Έτσι μια μπαταρία κινητού που τελειώνει, έχει φτάσει να αποτελεί έναν από τους χειρότερους εφιάλτες του ταξιδιώτη που απεγνωσμένος αντί για αξιοθέατα, μνημεία, φαγητό, ψάχνει για φορτιστή και πρίζα. Λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνουν τα, ολοένα και πιο επιθυμητά, Powerbanks ή ελληνιστί εξωτερικοί φορητοί φορτιστές. Δεν είναι κάτι το τεχνολογικά ιδιαίτερο, αλλά υπόσχεται να σας δώσει τη λύση, όταν το κινητό σας θα ετοιμάζεται να κλείσει από μπαταρία. Θα αποτελέσει σίγουρα ένα από τα gadgets που θα σας ακολουθεί σε κάθε ταξίδι σας. Ας δούμε όμως κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε :

PowerBanks

1. Χωρητικότητα

Παλιότερα φορτίζαμε τα κινητά μας και μία φόρτιση έφτανε για καμιά βδομάδα. Τώρα όμως στα σύγχρονα smartphones φτάνει οριακά και με μικρή χρήση για 2 μέρες. Η χωρητικότητα του Powerbank που θα αγοράσετε, πρέπει να επαρκεί τουλάχιστον για μια πλήρη φόρτιση. Τσεκάρετε το μέγεθος της μπαταρίας ( που και αυτή μετριέται σε μιλιαμπερόρια, mAh ) και δείτε κάποιο από τα Powerbanks που έχουν ίδια χωρητικότητα. Στην αγορά υπάρχουν Powerbanks που φτάνουν μέχρι και τα 20.000 mAh ικανά για να φορτίσουν πολλές φορές το κινητό σας.

2. Μέγεθος

Υπάρχουν μικρά και μεγάλα σε μέγεθος, σε άμεση συνάρτηση με τη χωρητικότητα τους. Ωστόσο πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι, το μεγάλο μέγεθος και το αυξανόμενο βάρος, καταργεί πολλές φορές την φορητότητα που γενικά επιδιώκετε στα ταξίδια. Φανταστείτε να έχετε ένα powerbank μεγάλο σε μέγεθος που να κουβαλάτε συνέχεια ενώ κάνετε βόλτες στην Trafalgar square στο Λονδίνο. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά άβολο. Ένας συνδυασμός αξιοπρεπούς χωρητικότητας και μικρού μεγέθους, είναι ιδανικός για να εξυπηρετηθείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

PowerBanks

Διαβάστε επίσης ποια είναι τα 15+1 χρήσιμα αντικείμενα που πρέπει να έχετε μαζί σας στο ταξίδι

3. Αριθμός θυρών

Τα Powerbanks που κυκλοφορούν έχουν συνήθως μια θύρα εισόδου, για να φορτίζονται και μία εξόδου για να φορτίζουν από εκεί κάποια άλλη συσκευή. Ωστόσο αν θέλετε να φορτίζεται ταυτόχρονα ένα δεύτερο κινητό ή ένα τάμπλετ, θα πρέπει να κοιτάξετε για συσκευές με περισσότερες θύρες εξόδου. Εννοείται βέβαια, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, καλό θα ήταν να κοιτάξετε σε μεγαλύτερες χωρητικότητες, που να αρκούν για την φόρτιση πολλών συσκευών. Ένα κινητό μέσης χωρητικότητας και ένα τάμπλετ, που έχουν περίπου 2200 mAh και 4600 mAh αντίστοιχα, θα χρειαστούν ένα Powerbank με χωρητικότητα πάνω από 7000 mAh για μια πλήρη φόρτιση έκαστης συσκευής.

4. Ταχύτητα φόρτισης

Το Powerbank φορτίζει την εσωτερική του μπαταρία και αποφορτίζεται, μεταφέροντας την ενέργεια και φορτίζοντας με τη σειρά του το κινητό σας. Η μεγάλη χωρητικότητα επηρεάζει την ταχύτητα φόρτισης, σε συνάρτηση με τα αμπέρ τόσο της θύρας εισόδου ( φόρτιση Powerbank ), όσο και της εξόδου (φόρτιση κινητού). Όσο μεγαλύτερη  χωρητικότητα έχει το Powerbank, τόσο περισσότερο θα αργήσει να φορτιστεί πλήρως. Κοιτάμε λοιπόν τόσο οι θύρα εισόδου, όσο και εξόδου να διαθέτουν τουλάχιστον φορτίο 2 Αμπέρ, ώστε να φορτίζονται και να φορτίζουν πιο γρήγορα. Ένα κινητό που φορτίζει από μια έξοδο με 2Α ή ακόμη καλύτερα με 2,5A, θα φορτίσει γρηγορότερα από μια έξοδο του 1Α.

PowerBanks

Ψάχνετε φτηνά powerbanks? Δείτε προσφορές εδώ και εδώ.

5. Απόδοση Powerbank

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα Powerbank χωρητικότητας 10.000 mAh. Από το συνολικό φορτίο που θα διαθέτει, μετά από μια πλήρη φόρτιση (100% μπαταρία του Powerbank ), ένα ποσοστό αυτής της ενέργειας θα χαθεί. Αυτή η απώλεια είναι φυσιολογική και αποτελεί το ποσοστό της ενέργειας που χάνεται είτε με τη μορφή θερμότητας, είτε από την μετατροπή της τάσης του ρεύματος. Ένα επώνυμο Powerbank έχει μια απώλεια που συνήθως μπορεί να φτάνει το 10%, ενώ τα no name, φτάνουν και το 30%. Συνεπώς, σε ό,τι αφορά το παράδειγμά μας, μόνο το 90% και το 70% αντίστοιχα των 10.000 mAh, θα μεταφερθεί, φορτίζοντας το κινητό μας. Καλό είναι λοιπόν να λάβετε και αυτή την παράμετρο υπόψιν.

PowerBanks

 

Με αυτές τις απλές συμβουλές θα μπορέσετε να επιλέξετε το κατάλληλο Powerbank για σας, αυτό που θα ικανοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του κινητού, κατά τη διάρκεια των διακοπών και των ταξιδιών σας. Μια απλή, αλλά εξαιρετικά χρήσιμη συσκευή που θα σας ακολουθεί παντού και θα φροντίσει να μην ξεμείνει από μπαταρία το κινητό σας. Εναλλακτικά δοκιμάστε το εξής: Κλείστε το κινητό σας, απελευθερωθείτε από την ύπαρξή του και απλά απολαύστε τα ταξίδια σας……..

 

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο ιστολόγιο μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

Πηγή φωτογραφιών: tctelecomsg.com, ipoweradd.com, dealssy.com, komputerydotykowe.pl, justgift.co

2 thoughts on “Powerbank, το απόλυτο gadget για τα ταξίδια σας.

  1. Παράθεμα: Χρήσιμα αντικείμενα για τα ταξίδια – travelsinGreece.gr

  2. Παράθεμα: Μια βδομάδα παρέα με το Xiaomi Mi Power Bank (10000 mAh). Πρώτες εντυπώσεις - απόψεις. - pcnews.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s