Αυτή είναι η σωστή προετοιμασία της βαλίτσας μας για να μη χαθεί – Έξυπνες συμβουλές.

Luggage

Σε κάθε ταξίδι, σε κάθε προορισμό, είτε ταξιδεύουμε με παρέα είτε μόνοι, πάντα μας ακολουθεί η βαλίτσα μας.
Διακριτικά, χωρίς να της δίνουμε σημασία, μεταφέρει τα υπάρχοντα, που μας συνοδεύουν στο ταξίδι. Ρούχα, καλλυντικά, gadgets, όλα μαζί με ασφάλεια από προορισμό σε προορισμό. Την κρατάμε στο χέρι μας, την βάζουμε στο ώμο μας και την φυλάμε για να μη μας χαθεί. Τόσο πολύτιμη είναι η αποσκευή μας. Ωστόσο όπως είχαμε πει και σε άλλο άρθρο, κάποιες φορές ίσως βιώσουμε το δυσάρεστο συναίσθημα της απώλειάς της. Όταν συμβεί αυτό, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε στωϊκά για την ανεύρεση της. Πριν συμβεί όμως αυτό, μπορούμε με κάποιες απλές ενέργειες μας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του περιεχομένου και να προλάβουμε τα χειρότερα από την ενδεχόμενη απώλειά της. Ας δούμε λοιπόν κάποιες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε, ώστε να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι.

 

1. Επιλογή αποσκευής

Η σωστή επιλογή της αποσκευής που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το αρχικό μέλημα μας. Υπάρχουν τόσα είδη στη αγορά, που κάνουν την επιλογή μας ευκολότερη, αλλά από την άλλη δεν είναι όλα κατάλληλα. Οι υφασμάτινες αποσκευές αν και είναι ελαφριές και κομψές, δυστυχώς σχίζονται αρκετά εύκολα αν παραπέσουν και κόβονται ακόμη πιο εύκολα από ένα επίδοξο ληστή. Για ταξίδια όπου η αποσκευή σας θα καταπονηθεί αρκετά, όπως τα αεροπορικά, προτιμήστε τις βαλίτσες με σκληρό κάλυμμα, που αντέχουν και δύσκολα παραβιάζονται.

softhard luggage

Advertisement

2. Τοποθέτηση κλειδαριάς

Δυστυχώς, είναι πολλές οι αναφορές κλοπών που έχουν γίνει σε αποσκευές ανυποψίαστων τουριστών. Είτε κατά την μεταφορά τους, είτε κάποια στιγμή που δεν προσέξαμε, οι βαλίτσες έχουν γίνει στόχος επιτήδειων. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όμως αφορούν αποσκευές που δεν είχαν κάποιου είδους ασφάλεια. Πάντα λοιπόν να επιλέγετε αποσκευή με ενσωματωμένη κλειδαριά ή να τοποθετείτε μόνος σας κλειδαριά του εμπορίου. Κοστίζουν ελάχιστα, αλλά μπορούν να σας γλιτώσουν από μεγάλες στενοχώριες, αφού σε ένα βαθμό προστατεύουν και αποθαρρύνουν τους επίδοξους ληστές.

luggage locks

3. Ύπαρξη καρτέλας με ονοματεπώνυμο

Σε περίπτωση που χαθεί η βαλίτσα σας θα ξεκινήσει μια διαδικασία για την ανεύρεσή της. Είναι σημαντικό λοιπόν να έχετε τοποθετημένο κάποιο καρτελάκι με το ονοματεπώνυμό σας, ώστε να διευκολύνετε την εξεύρεσή της. Ίσως κάποιος την βρει και επικοινωνήσει, είτε με την αστυνομία, είτε με εσάς τον ίδιο. Γράψτε τα στοιχεία σας με ευανάγνωστα γράμματα και σε περισσότερες γλώσσες, εκτός από την μητρική σας. Εκτός του ονοματεπώνυμού σας δώστε επίσης και άλλα στοιχεία, όπως η διεύθυνση σας, το e-mail σας και κάποιο αριθμό τηλεφώνου, στον οποίο μπορούν να σας βρουν.

luggage tag

Διαβάστε επίσης τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που χάσουμε τις αποσκευές μας στο αεροδρόμιο.

4. Μαρκάρετε την αποσκευή σας

Πολλές φορές θα σας έχει τύχει να πάτε να πάρετε μια βαλίτσα από τον ιμάντα των αποσκευών, η οποία τελικά δεν ήταν η δικιά σας. Φυσικό να συμβεί μια που κυκλοφορούν παγκοσμίως χιλιάδες πανομοιότυπες ή παρόμοιες αποσκευές. Εκτός από το καρτελάκι με τα στοιχεία σας, μπορείτε να τοποθετήσετε μια κορδέλα, ένα αυτοκόλλητο, κάτι διακριτικό για να μαρκάρετε την αποσκευή σας. Μπορείτε ακόμη να τη βγάλετε και μια φωτογραφία με το κινητό. Έτσι αφενός δεν θα την μπερδέψετε με άλλη, αφετέρου θα μπορέσετε να παρέχετε λεπτομερέστερες πληροφορίες στις αρχές, αν αυτή χαθεί.

5. Επιλογή του περιεχομένου

Η προετοιμασία πριν το ταξίδι είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα ενασχόληση. Όπως επιλέγετε τα πράγματα που θα πάρετε μαζί σας, έτσι ξεχωρίστε αυτά που θα τοποθετήσετε στην αποσκευή σας από εκείνα που θα πάρετε μαζί σας, σε κάποιο σακίδιο πλάτης ή μια χειραποσκευή. Μαζί σας κρατήστε πράγματα πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα, οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα και κάποια ρούχα. Τα υπόλοιπα, που δεν θα χρειαστείτε άμεσα, τοποθετείστε τα στην κύρια αποσκευή σας. Έτσι σε περίπτωση που χάσετε την βαλίτσα σας, θα είστε προετοιμασμένοι, έστω για την πρώτη μέρα.

 


Advertisement

 

6. Καταγραφή του περιεχομένου

Μια καλή ιδέα είναι να κάνετε μια απλή καταγραφή του περιεχομένου της αποσκευής σας. Όλων αυτών των πραγμάτων, ρούχων και λοιπών αντικειμένων που θα επιλέξετε να πάρετε μαζί στο ταξίδι σας. Μια τέτοια καταγραφή είναι πολύ σημαντική, καθώς σε περίπτωση απώλειας των πραγμάτων σας, θα μπορέσετε εύκολα να εντοπίσετε ότι σας λείπει. Έπειτα ιεραρχώντας τις ανάγκες σας θα μπορέσετε να αντικαταστήσετε τα πιο σημαντικά αντικείμενα, από αυτά που λείπουν, βάσει της καταγεγραμμένης λίστας που είχατε φτιάξει. Βγάλτε μια φωτογραφία του περιεχομένου πριν φύγετε έτσι ώστε να είστε πανέτοιμοι.

luggage, interior

Ξέρετε ποια είναι τα πράγματα που δεν χρειάζεστε να έχετε μαζί σας στην βαλίτσα κατά το ταξίδι σας??

7. Αποφυγή τοποθέτησης χρημάτων και εγγράφων

Ποτέ μα ποτέ μην βάλετε σε αποσκευή που δεν θα έχετε μαζί σας χρήματα και προσωπικά σας έγγραφα. Διαβατήριο, ταυτότητα, εισιτήρια, εκτυπωμένες πληροφορίες ή οδηγίες, είναι τα αντικείμενα που μαζί με τα χρήματα ή τις πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες σας πρέπει να είναι πάντα μαζί σας, σε οποιοδήποτε κομμάτι του ταξιδιού σας. Χρησιμοποιείστε πορτοφόλι ή εναλλακτικά κάποιο τσαντάκι μέσης για να τα έχετε όλα συγκεντρωμένα εκεί. Ό,τι άλλο πάρετε στο ταξίδι σας μπορεί να αντικατασταθεί. Η απώλεια όμως των ανωτέρων αντικειμένων όχι μόνο δεν αντικαθίσταται άμεσα, αλλά μπορεί να σας δημιουργήσει και πολλά προβλήματα.

Money, passport, cards

8. Οπτική επαφή

Φροντίστε πάντα, ώστε να έχετε οπτική επαφή της βαλίτσας σας, μέχρι του σημείου που φεύγει από το οπτικό σας πεδίο. Μια στιγμή να είστε αφηρημένος, είναι ικανή για να χαθεί, να μπερδευτεί ή και να κλαπεί. Είναι κρίμα να ταλαιπωρηθείτε από μια ενδεχόμενη απώλεια, λόγω δικής σας υπαιτιότητας. Μεγάλος αριθμός αποσκευών που χάνονται κλέβονται, οφείλεται ακριβώς σε αυτή την έλλειψη προσοχής που ενδεχομένως, από κούραση ή αφηρημάδα, επιδείξετε. Τα μάτια σας δεκατέσσερα λοιπόν με τα προσωπικά σας είδη.

 

Η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητη για το κάθε ταξίδι και σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και να είμαστε οργανωμένοι σε ότι αφορά τις αποσκευές μας. Με τις παραπάνω απλές συμβουλές, θα μπορέσουμε αφενός να εξασφαλίσουμε την ακεραιότητα των υπαρχόντων μας, αφετέρου να αντιμετωπίσουμε μια ενδεχόμενη απώλεια με επιτυχία. Έτσι θα αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις που θα χαλάσουν τόσο τη διάθεση, όσο και το ίδιο μας το ταξίδι. Η πρόληψη, μέσω της σωστής προετοιμασίας, είναι η καλύτερη λύση.

 

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο ιστολόγιο μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

Πηγή φωτογραφιών: aliexpress.com, preseli.biz, blog.luggagebase.com, etsy.com, craveadventure.blogspot.com

 

2 thoughts on “Αυτή είναι η σωστή προετοιμασία της βαλίτσας μας για να μη χαθεί – Έξυπνες συμβουλές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s