Φωτογραφία της εβδομάδας

Photo of the week

Μια εικόνα αξίζει όσο 1000 λέξεις…. Πιστεύω, όλοι μας έχουν ακούσει αυτή την παλιά Κινέζικη παροιμία, που με τόσο απλό και συνάμα περιεκτικό τρόπο εκφράζει αυτό που, με επιτυχία, καταφέρνει μια εικόνα, μια φωτογραφία. Να περικλείσει μέσα της σκέψεις, συναισθήματα, βιώματα, αναμνήσεις και όλα αυτά μέσα από την αποτύπωση μιας στιγμής. Αυτό είναι η φωτογραφία. Η αποτύπωση στο χρόνο μιας στιγμής, μιας στιγμής που πέρασε και όμως παραμένει ζωντανή μέσα από την εικόνα και τις αναμνήσεις που αυτή ξυπνά.

Τα ταξίδια μας θα ήταν διαφορετικά χωρίς την φωτογραφία. Όσο ζωντανές και αν νιώθουμε τις αναμνήσεις μας από μαγικούς, ονειρεμένους προορισμούς, όσο και αν εύκολα θυμόμαστε μέρη και αξιοθέατα που έχουμε δει, ανθρώπους και στιγμές, τόσο εύκολα ξεχνάμε με το πέρασμα του χρόνου. Με το πέρασμα που στο διάβα του αμβλύνει τα συναισθήματά μας και οδηγεί στην λήθη τις αναμνήσεις μας. Οι φωτογραφίες όμως μένουν στο χρόνο και κάθε φορά που κοιτάμε μια από αυτές, με νοσταλγική διάθεση, επαναφέρονται στο νου μας όλα εκείνα τα βιώματα, όλες εκείνες οι στιγμές, που κάποτε αποτέλεσαν το παρόν μας.

Από την επόμενη εβδομάδα θα δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία στο ιστολόγιο που θα ονομάζεται «φωτογραφία της εβδομάδας». Φωτογραφίες από ταξίδια και όμορφους προορισμούς που έχω επισκεφτεί. Θα είναι είτε ένα τοπίο, είτε άνθρωποι, θα είναι πράγματα, θα είναι στιγμές, όπως τα αποτύπωσε ο φακός μου. Μέσα από αυτές τις εικόνες θα νιώσετε, θέλω να πιστεύω, κάποια από τα συναισθήματα που αισθάνθηκα και εγώ, όταν τραβούσα αυτές τις φωτογραφίες. Σκοπός μου είναι να σας μεταφέρω νοερά στα μέρη που ταξίδεψα, να σας κάνω κοινωνούς σε αυτό το ταξίδι που κάνουμε μέσω του ιστολογίου. Οι φωτογραφίες αυτές που θα αναρτώνται, θα σας ταξιδέψουν, θα σας μαγέψουν και θα σας προκαλέσουν να ταξιδέψετε, να επισκεφτείτε προορισμούς μακρινούς ή κοντινούς, να αγαπήσετε τα ταξίδια.

 

Καλό ταξίδι….

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s