Η απίστευτη θέα της Σιγκαπούρης από την κορυφή του ξενοδοχείου Marina Bay Sands.

Marina bay sands hotel, Singapore

Δεν μπορεί να μην το εντοπίσετε!!! Όσο κοιτάτε δεξιά και αριστερά, χαζεύοντας κυριολεκτικά τους πελώριους ουρανοξύστες, κάποια στιγμή το βλέμμα σας θα πέσει πάνω του! Είναι εξάλλου ένα υπέροχο δείγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής και ταυτόχρονα απόδειξη ότι, σε ότι αφορά τις κατασκευές, πολύ απλά δεν υπάρχουν όρια. Αποτελεί το νέο landmark της πόλης της Σιγκαπούρης. Ο λόγος για το Marina Bay Sands resort, όπου ξεχωρίζει επιβλητικό το ομώνυμο ξενοδοχείο.

Marina bay sands hotel, Singapore

Αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά projects στην Σιγκαπούρη, μαζί με το Sentosa Island, με σκοπό να εξυπηρετήσει τις μελλοντικές εξελίξεις τόσο στον οικονομικό, όσο και στον τουριστικό τομέα. Βλέπετε στη Σιγκαπούρη, οι ιθύνοντες δεν είναι κοντόφθαλμοι. Αντιθέτως κοιτάνε μακριά και προγραμματίζουν από τώρα τις κινήσεις τους. Κινήσεις που θα διατηρήσουν και θα αυξήσουν την οικονομική δύναμη του μικρού νησιού-κράτους και θα το καταστήσουν ανταγωνιστικό στον τομέα του τουρισμού. Ο κόλπος της Σιγκαπούρης είναι γεμάτος από ουρανοξύστες που διαμορφώνουν την περιοχή και το Marina Bay Sands αποτελεί κομμάτι αυτού του γιγαντιαίου σχεδιασμού! Περαιτέρω σχέδια περιλαμβάνουν, σε μελλοντικό χρόνο, την κατασκευή και άλλων κτιρίων σε βαθμό που, σε λίγα χρόνια, το μέρος θα διαφέρει αισθητά.

Για κρατήσεις ξενοδοχείων πατήστε εδώ

Το σχέδιο του ξενοδοχείου δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο ακόμη και τον πιο άσχετο με την αρχιτεκτονική. 3 ουρανοξύστες των 55 ορόφων βρίσκονται ο ένας χτισμένος δίπλα στο άλλο, τη στιγμή που μια ταράτσα 10 στρεμμάτων βρίσκεται τοποθετημένη πάνω τους. Εκεί βρίσκεται το λεγόμενο SkyPark όπου εκτός από τα εστιατόρια και τα μπαρ, υπάρχει σε ύψος 191 μέτρων μια τεράστια πισίνα. Η ψηλότερα τοποθετημένη πισίνα στον κόσμο για να είμαι ακριβής.

Infinitive pool, View from Marina bay sands hotel, Singapore

Βέβαια για να χρησιμοποιήσει κανείς την 146 μέτρων πισίνα υπερχείλισης, πρέπει να είναι ένοικος ενός εκ των δωματίων του ξενοδοχείου. Ενδεικτικά να αναφέρω, ότι για τα πιο απλά δωμάτια οι τιμές ξεκινούν από τα 400 Ευρώ. Άσχημα νέα για εμένα που έμενα, σε ταπεινό ξενοδοχείο, στην little India, ωστόσο υπάρχει και ο εξώστης, ο οποίος είναι και ανοιχτός στο κοινό. Στο λεγόμενο SkyDeck μπορείτε να ανεβείτε καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας ( 09:30- 22:00 Δευτέρα -Πέμπτη και 09:30 – 23:00 Παρασκευή – Κυριακή ) με το αζημίωτο βέβαια. Τα 23 δολάρια Σιγκαπούρης, περίπου 15 Ευρώ, πιστεύω ότι αξίζουν, καθώς η θέα από τον εξώστη είναι αρκετή για να σας αποζημιώσει.

Skydeck, Marina bay sands hotel, Singapore

Ας πάμε λοιπόν μαζί να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Το Μετρό (Mass Rapid Transit) είναι ο καλύτερος τρόπος για να κινηθείτε στην πολύβουη Ασιατική μητρόπολη! Από οποιοδήποτε σταθμό απλά πηγαίνετε με κατεύθυνση τις γραμμές Circle Line ( κίτρινη γραμμή ) και Downtown Line ( μπλε γραμμή ). Κατεβείτε στον κοινό και για τις 2 γραμμές, σταθμό Bayfront. Εκεί βρίσκεται το Marina Bay Sands. Από τα γκισέ του ξενοδοχείου μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριο για τον εξώστη. Λίγα λεπτά αργότερα και, με το ταχύτατο ανελκυστήρα, βρίσκεστε στο περίφημο SkyDeck.

Θυμάστε αυτά που έλεγα περί σωστού προγραμματισμού? Τελικά δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Αυτή ήταν η σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό, όταν αισθάνθηκα, ότι η τοποθεσία του ξενοδοχείο ή ο εξώστης, ήταν όλα φτιαγμένα με τρόπο, που να αναδεικνύει την υπέροχη θέα του κόλπου της Σιγκαπούρης. Το SkyDeck είναι ο παράδεισος του φωτογράφου αστικών τοπίων. Προσφέρει μια πανοραμική θέα της πόλης και πραγματικά συναρπάζει τον ταξιδιώτη. Χαλάλι δηλαδή τα 23 δολάρια Σιγκαπούρης. Προς το νότο εντυπωσιάζουν στο ορίζοντα τα δεκάδες πλοία, εμπορικά κυρίως, που περιμένουν να ξεμπαρκάρουν στο λιμάνι, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια του κόσμου.

View from Marina bay sands hotel, Singapore

Singapore port

Πιο μπροστά στον φόντο οι προσφάτως κατασκευασμένοι βοτανικοί κήποι, τους οποίους δυστυχώς δεν είχαν ολοκληρώσει, όταν επισκέφτηκα την πόλη. Γυρίζοντας το βλέμμα μου ανατολικά είδα το λεγόμενο Singapore’s Eye, το μεγάλο τροχό Λούνα παρκ, παρόμοιο με αυτόν που βρίσκεται στο Λονδίνο. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται επίσης και οι εγκαταστάσεις της πίστας Φόρμουλα 1, ο αγώνας της οποίας λαμβάνει χώρα την νύχτα, στο φωτισμένο αστικό τοπίο της Σιγκαπούρης. Από ψηλά φαινόταν τμήμα του cirquit, καθώς και οι εγκαταστάσεις των pits.

View from Marina bay sands hotel, Singapore

Για αεροπορικά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές δείτε εδώ

Καθώς κινήθηκα περιμετρικά του εξώστη δεν άργησα να βρεθώ μπροστά στο σημείο που προσφέρει και την καλύτερη θέα. Πραγματικά η εικόνα που παρουσιάστηκε μπροστά μου, είναι από εκείνες που σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι, μετά από λίγο, ότι το στόμα σου είναι ανοιχτό χωρίς τη θέληση σου. Τόσο δυνατή εικόνα ήταν. Οι ουρανοξύστες στη σειρά, κατά μήκος της ακτής και πυκνά οικιστικά πολεοδομικά τετράγωνα στο βάθος. Εκεί ψηλά, από τα 200 σχεδόν μέτρα, η Σιγκαπούρη φαινόταν απέραντη, μέχρι τον ορίζοντα έφταναν τα κτίρια που έβλεπα. Παντού ουρανοξύστες και ψηλά κτίρια κατοικιών, συνέθεταν την εικόνα μια πόλης, που έχει υποστεί εκτεταμένη ανοικοδόμηση καθ’ ύψος. Η έκταση του νησιού εξάλλου, είναι τόσο μικρή, που δεν επιτρέπει επέκταση της Σιγκαπούρης κατά μήκος. Πυκνοκατοικημένη, σου έδινε την αίσθηση, από ψηλά, μιας κοινωνίας που κυριολεκτικά ζει ο ένας πάνω στον άλλο. 

View from Marina bay sands hotel, Singapore

View from Marina bay sands hotel, Singapore

View from Marina bay sands hotel, Singapore

Ορατά ήταν επίσης και άλλα από τα αξιοθέατα της πόλης όπως το δημαρχείο, το ξενοδοχείο Fullerton, το θέατρο Esplanade, καθώς και το πλωτό γήπεδο ποδοσφαίρου. Όλα συνδέονται μεταξύ τους με ένα δίκτυο πεζοδρόμων, δημιουργώντας το προφίλ μια πόλης ιδιαίτερα φιλικής προς τον επισκέπτη.

View from Marina bay sands hotel, Singapore

Πραγματικά αυτό ήταν φανερό από εκεί ψηλά. Ήταν η θέα μια πόλης όμορφης, μια πόλης ζωντανής και ελκυστικής προς τον ταξιδιώτη, με τα πάρκα και το πράσινο, παρά την μεγάλης έκτασης δόμηση. Το υγρό στοιχείο ήταν παντού με τον κόλπο της Σιγκαπούρης σε περίοπτη θέση. Κάποια από τα κανάλια της πόλης διακρίνοντας στο βάθος. Η φωτογραφική μου μηχανή άρχισε να δουλεύει ασταμάτητα και απαθανάτιζε την μαγευτική θέα της υπέροχης αυτής, Ασιατικής πόλης. Ο καιρός μουντός, συννεφιασμένος, όπως εξάλλου είναι σε μια πόλη που χαρακτηρίζεται για τις πολλές βροχοπτώσεις της. Οι πρώτες σταγόνες βροχής αρχίσανε να πέφτουνε με αποτέλεσμα ο κόσμος να αρχίζει να φεύγει προς το εσωτερικό του ξενοδοχείου. Ευτυχώς είχα βγάλει τις φωτογραφίες μου. Κάθισα λίγο μόνο ακόμη και τράβηξα με τη βιντεοκάμερα λίγα καρέ, γιατί άλλη η μαγεία της φωτογραφίας και άλλη ή χάρη του βίντεο.

Έφυγα από το ξενοδοχείο Marina Bay Sands χαρούμενος και μαγεμένος, έχοντας το μυαλό μου γεμάτο όμορφες εικόνες. Το σημαντικότερο ήταν ότι είδα μια όψη της πόλης που την αναδεικνύει και την προβάλει. Ένα αποτέλεσμα που σχεδιάστηκε, προγραμματίστηκε και έδωσε στη Σιγκαπούρη τη θέση που κατέχει στο κόσμο. Και αυτό το οικοδόμημα, η πόλη, είναι ορατή από εκεί ψηλά!! Πηγαίνετε και θα το δείτε…

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s