Μαγειρεύοντας Ινδικό κοτόπουλο με Κάρυ και ρύζι Μπασμάτι.

Chicken Cary

Πολλές φορές έχω αναφερθεί στο φαγητό σαν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες ενός ταξιδιού! Λατρεύω την ξένη κουζίνα τόσο πολύ, όσο αγαπώ και την Ελληνική και πάντα όταν ταξιδεύω φροντίζω να δοκιμάζω τα διάφορα ντόπια φαγητά και να απολαμβάνω ό,τι πιο νόστιμο έχει να μου προσφέρει η κουζίνα της χώρας που επισκέπτομαι. Δυστυχώς, όταν το ταξίδι τελειώνει μόνο οι αναμνήσεις μας μένουν. Αναμνήσεις από ανθρώπους, αξιοθέατα, μέρη και φυσικά φαγητά!! Ακόμη θυμάμαι τις μακαρονάδες που έτρωγα Ιταλία, καθώς και το υπέροχο κους κους στην Τυνησία! Το Ταϊλανδέζικο Pad Thai με μύησε στην Ασιατική κουζίνα και τα διάφορα πιάτα με Κάρυ με ταξίδεψαν στην μακρινή Ινδία, στην οποία δεν έχω καταφέρει να ταξιδέψω ακόμη! Την έλλειψη αυτή του ξένου φαγητού μπορεί κανείς να την καλύψει, είτε επισκεπτόμενος κάποιο από τα πολλά Ethnic εστιατόρια ή απλά μαγειρεύοντας το, όπως κάνω και εγώ. Επιστρέφοντας από τα ταξίδια ένιωσα την ανάγκη να φέρω μαζί μου κάποιες από τις γεύσεις που δοκίμαζα, οπότε και άρχιζα να τα μαγειρεύω διάφορα πιάτα. Έτσι κάπως έφτιαξα τις προάλλες κοτόπουλο με Κάρυ συνοδευόμενο από ρύζι Μπασμάτι. Να πώς το μαγείρεψα:

Πάμε στα υλικά:

  1. Κοτόπουλο φιλέτο σε κομματάκια. Περίπου 500γρ για 2 άτομα ζευγάρι( η γυναίκα τρώει συνήθως λιγότερο ).
  2. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο όσο πιστεύετε εσείς ότι χρειάζεται και λίγο φρέσκο για το τέλος
  3. Ένα κεσεδάκι γιαούρτι.
  4. Από μπαχαρικά χρησιμοποιώ κάρυ, κουρκουμά ( κιτρινόριζα ), garam masala ( μείγμα μπαχαρικών, το οποίο θα βρείτε εύκολα σε αντίστοιχα μαγαζιά ), σκόνη τζίντζερ, σκόνη κόλιανδρο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ένα κουταλάκι είναι καλά, αλλά και παραπάνω να βάλετε νόστιμο θα γίνει.
  5. Δύο κούπες ρύζι Μπασμάτι ( βάλτε άλλη μια αν σας αρέσει ).
  6. Λίγα κομμάτια πράσινη πιπεριά.

spices

Τώρα όσο αφορά τον τρόπο παρασκευής:

Σε δυνατή φωτιά, σε ένα γουόκ έβαλα λάδι και έριξα τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν εξωτερικά.

chicken

Μετά τα αφαίρεσα και έριξα τα κρεμμύδια να σοταριστούν. Στη συνέχεια, έβαλα ξανά τα κομμάτια κοτόπουλου και από πάνω τους έριξα όλα τα μπαχαρικά.

Chicken with spices

Ανακάτεψα καλά και γέμισα με λίγο νερό το γουόκ. Αν έχετε βραστήρα ζεστάνετε λίγο νερό και μετά ρίξτε το.

Chicken Cary

Chicken Cary

Το μείγμα ήδη είχε πάρει ένα υπέροχο μοναδικό χρώμα, χάρη στον κουρκουμά και οι μυρουδιές του θύμιζαν την Ινδική καταβολή του φαγητού. Το κάρυ έδινε, σε συνδυασμό με το garam masala, μια απίστευτη εξωτική γεύση. Άφησα το περιεχόμενο να βράσει για 20 λεπτά και μετά έριξα μέσα το γιαούρτι. Η παρουσία του γιαουρτιού βοηθάει στο να δέσει η σάλτσα και να γίνει παχύρρευστη. Άφησα για άλλα 10 λεπτά το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά, συμπληρώνοντας με νερό όταν έκρινα απαραίτητο. Λίγο πριν το τέλος πρόσθεσα και τα κομμάτια πιπεριάς τα οποία χρειάζονται και λιγότερο χρόνο να βράσουν. Κλείνοντας το μάτι, ανακάτεψα καλά το περιεχόμενο, τοποθετώντας και μικρή ποσότητα από φρέσκο κρεμμύδι. 

Chicken Cary

Για το ρύζι, σε μια κατσαρόλα με νερό έβαλα το μπασμάτι, έριξα λίγο αλάτι και το άφησα για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια έβαλα την κατσαρόλα πάνω στο μάτι και όταν άρχισε να βράζει το άφησα για 5 περίπου λεπτά. Μετά το πεντάλεπτο, σε ένα σουρωτήρι, έριξα το ρύζι. Λίγο από το νερό το έβαλα πάνω στο μάτι για να συνεχίζει να βράζει. Πάνω από την κατσαρόλα τοποθέτησα το σουρωτήρι με το ρύζι για περίπου άλλα 5 λεπτά. Ο ατμός από το νερό, που έβραζε, βοηθάει στο να γίνει το ρύζι σπυρωτό.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν, τόσο οπτικά, όσο και γευστικά, πολύ κοντά σε αυτό που έχω δοκιμάσει στο εξωτερικό. Υπάρχουν βέβαια διαφορές ως προς τα υλικά που χρησιμοποίησα, καθώς κάποια από αυτά δεν τα βρίσκουμε Ελλάδα.

Chicken Cary

Chicken Cary

Μπορείτε να το συνοδέψετε με τορτίγιες του εμπορίου και αμέσως έχετε μια εικόνα από το τι θα φάτε αν επισκεφτείτε την Ινδία!! Είναι πολύ υγιεινό, εγώ προσωπικά δεν το έκανα καθόλου καυτερό, αφού δεν χρησιμοποίησα σκόνη από τσίλι ή καυτερές πιπεριές. Αν σας αρέσει φυσικά το καυτερό φαγητό, δοκιμάστε να βάλετε υλικά της επιλογής σας.

Chicken Cary

Αυτό ήταν! Συνολικά πήρε λιγότερο από ώρα. Βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χοιρινό, το οποίο χρειάζεται περισσότερο χρόνο να βράσει. Με απλά συστατικά και μπαχαρικά που μπορείτε να βρείτε παντού, με φαντασία και πολλή όρεξη μπορείτε εύκολα και γρήγορα να μαγειρέψετε κάτι το διαφορετικό, κάτι το εξωτικό. Μια μικρή γεύση από Ινδία στο τραπέζι σας. Καλή σας όρεξη.

 


 

 

Απαραίτητο disclaimer (αποποίηση ευθυνών):

Η συνταγή και ο τρόπος παρασκευής που θα διαβάσετε, ενδέχεται να διαφέρει, από λίγο έως πάρα πολύ, από αυτή που ίσως γνωρίζετε. Δεν είμαι μάγειρας, απλά μου αρέσει το φαγητό, οπότε όλα γίνονται βάζοντας την φαντασία να δουλέψει, κοινώς όλα γίνονται στο περίπου. Ποσότητα βάζετε όσο εσείς πιστεύετε καλύτερα. Το αποτέλεσμα τη συνταγής είναι κοντά σε αυτό που έφαγα σε ταξίδια στην Ασία. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι, εάν είστε οπαδοί της κατά γράμμα εκτέλεσης μιας συνταγής. 🙂 🙂 🙂

 

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο ιστολόγιο μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s