15+1 χρήσιμα αντικείμενα που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας στο ταξίδι.

Various items

Ταξίδια, ταξίδια, ταξίδια!! Όσα και να έχω κάνει, πάντα αναζητώ τον επόμενο προορισμό. Βεβαίως τα ταξίδια θέλουν και καλή προετοιμασία, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα κατά τη διάρκεια τους. Καλή προετοιμασία σημαίνει φυσικά καλή οργάνωση των πραγμάτων, που θα πάρουμε μαζί μας, προκειμένου να μη βρεθούμε με περισσότερες αποσκευές απ’ότι χρειαζόμαστε. Από όλα όσα μπορεί να πάρει κανείς υπάρχουν κάποια απλά, χρήσιμα αντικείμενα, που καλό θα είναι να έχουμε πάντα μαζί, στο ταξίδι μας. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα 15+1 αντικείμενα που ο κάθε ταξιδιώτης πρέπει να πάρει μαζί του.

1. Smartphone

Smartphone

Το πλέον απαραίτητο gadget της σημερινής εποχής είναι, αναμφίβολα, το κινητό τηλέφωνο. Έχει εξελιχθεί, από μια απλή συσκευή για κλήσεις, σε ένα υπολογιστή τσέπης. Με αυτό μπορείτε να πλοηγηθείτε στο ίντερνετ και να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι σας, να ενημερωθείτε για τον καιρό, να διαβάσετε για τα αξιοθέατα που θα δείτε.

2. Πιστωτική κάρτα

Credit card

Αν και δεν είμαι υπέρ της χρήσης της πιστωτικής κάρτας, ειδικά λόγω της διαφωνίας μου ως προς τις αγορές επί πιστώσει, πρέπει να παραδεχτώ ότι κάποιες φορές σε ταξίδια με βοήθησε πολύ! Γίνονται δεχτές παντού στον κόσμο και ειδικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν υπάρχει ρευστό, πραγματικά σε σώζουν.

3. Φωτογραφική μηχανή/Βιντεοκάμερα

Photo camera

Ταξίδι χωρίς φωτογραφική μηχανή/βιντεοκάμερα δεν γίνεται. Απαθανατίζοντας τις στιγμές του ταξιδιού, τα αξιοθέατα και τα μέρη που επισκέπτεστε, κρατάτε ζωντανές τις αναμνήσεις που δημιουργείτε. Απαραίτητο gadget για τους λάτρεις των ταξιδιών.Προσωπικά πρώτα φορτίζω την μηχανή και μετά ετοιμάζω την βαλίτσα μου!

Ξέρετε ποια είναι τα πράγματα που δεν χρειάζεστε να έχετε μαζί σας στην βαλίτσα κατά το ταξίδι σας??

4. Πορτοφόλι μέσης

Money belt

 

Ένα εξαιρετικά απλό και συνάμα χρήσιμο αντικείμενο, το πορτοφόλι μέσης. είναι σίγουρο ότι θα το αγαπήσετε. Δένει γύρω από την μέση σας, σαν ζώνη και καθώς είναι πολύ λεπτό δεν φαίνεται κάτω από τα ρούχα που φοράτε. Έτσι μπορείτε να τοποθετήσετε σε αυτό χρήματα ή διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα, προστατεύοντας τα, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

5. Αντάπτορα πρίζας

Electrical adapter

Το είχαμε δει και σε προηγούμενο άρθρο, όταν μιλούσαμε για τα διαφορετικά είδη πρίζας ανά τον κόσμο. Ένας παγκόσμιος αντάπτορας θα σας λύσει τα χέρια, δίνοντας τέλος στα προβλήματα συμβατότητας. Πλέον θα μπορείτε να φορτίσετε τις συσκευές σας παντού, σε κάθε προορισμό.

6. Πολύπριζο

Power strip

Έχοντας μαζί σας πολλές συσκευές και gadgets, αυξάνονται και οι ανάγκες φόρτισης τους. Το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας θα έχει 2 το πολύ 3 πρίζες. Άντε τώρα να φορτίσετε κινητό, τάμπλετ, φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα. Το πολύπριζο θα δώσει τη λύση! Προτιμήστε κάποιο με τουλάχιστον 4 υποδοχές και θα με θυμηθείτε.

7. Σημειωματάριο και στυλό

Notebook

Ξέρω, ξέρω, θα μου πείτε ότι έχω το κινητό για αυτή τη δουλειά! Ωστόσο ένα σημειωματάριο και ο στυλός παραμένουν ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε σημειώσεις, ειδικά σε περιπτώσεις που βιάζεστε, η το περιβάλλον δεν προσφέρεται. Ο στυλός μπορεί να σας πέσει κάτω, το κινητό όμως?? Πάρτε ένα μαζί σας και σίγουρα θα το χρησιμοποιήσετε….

8. Μαξιλαράκι αυχένα

Neck pillow

Το πρωτοδοκίμασα σε πολύωρο αεροπορικό ταξίδι στην Ταϊλάνδη και έκτοτε έχω πάντα ένα μαζί μου. Το μαξιλάρι αυχένα είναι διακριτικό και χωρά παντού. Όταν το χρειαστείτε το φουσκώνετε και απολαμβάνετε το ταξίδι σας. Παρέχει στήριξη στο κεφάλι σας με τέτοιο τρόπο που ο ύπνος σας πλέον θα είναι ξεκούραστος.

9. Βιβλίο

Books

Ανέκαθεν το βιβλίο αποτελούσε την καλύτερη παρέα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μπορεί να είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο ή ένας τουριστικός οδηγός. Αναμένοντας το μεταφορικό σας μέσο, ταξιδεύοντας ώρες μέχρι τον προορισμό σας, αλλά και το βράδυ πριν ξαπλώσετε, ένα βιβλίο, συνήθως, βοηθά στο να περάσει η ώρα γρηγορότερα! Μην ξεχαστείτε λοιπόν στο επόμενο ταξίδι σας. Πάρτε ένα καλό βιβλίο μαζί σας.

Βιβλίο: η καλύτερη παρέα στις διακοπές σας

10. Υγρά πανάκια

Wet wipes

Τα πρωτογνώρισα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας! Τα είχα πάντα μαζί μου όταν χρειαζόμουν να σκουπίσω τα χέρια, το μέτωπο μου και ήμουν μακριά από μια βρύση. Έτσι και στα ταξίδια συνέχισαν να είναι χρήσιμα. Έχοντας αντισηπτική δράση, θα νιώσετε τυχερός που τα έχετε, όταν θα θελήσετε να φάτε κάτι με τα χέρια μετά από μια βόλτα με καμήλες…

11. Ρολόι/Ξυπνητήρι

Wrist watch

Εγώ έχω ένα ρολόι χειρός, το οποίο και με εξυπηρετεί άψογα! Αλλάζω την ώρα ανάλογα με τον προορισμό που ταξιδεύω και μετά δεν ανησυχώ για τίποτα. Κίνδυνος να χαθεί η πτήση δεν υπάρχει πλέον. Ένα ρολόι πάντα θα σας φανεί χρήσιμο όταν βρίσκεστε σε διακοπές.

12. Σακίδιο ώμου

Bag

Κάνοντας τη βόλτα σας και θαυμάζοντας τα μέρη και τα αξιοθέατα που επισκέπτεστε, πάντα θα χρειαστεί να έχετε κάποια αντικείμενα μαζί σας, όπως ένα μπουκάλι νερό. Άλλοτε πάλι θα πάρετε κάτι από το δρόμο, είτε ένα σουβενίρ, είτε για παράδειγμα ενημερωτικά φυλλάδια ενός μουσείου! Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχετε μαζί σας ένα σακίδιο ώμου! Έτσι θα μπορείτε να κουβαλάτε τα απαραίτητα πράγματά σας και ταυτόχρονα να κινείστε στον προορισμό σας ξεκούραστοι.

Διαβάστε επίσης τι πρέπει να έχετε μαζί σας στην κατασκήνωση

13. Ωτοασπίδες

Ear plugs

Ωτοασπίδες…Τόσο άβολες στην χρήση ( προσωπική άποψη ), αλλά από την άλλη απαραίτητες. Τα ταξίδια είναι κουραστικά και η ανάγκη για ξεκούραση μεγάλη. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να προσπαθείτε να κοιμηθείτε και διάφοροι θόρυβοι να σας ξυπνούν. Οι ήχοι, οι θόρυβοι, η μουσική αποτελούν κομμάτια του ταξιδιού, αλλά οι στιγμές χαλάρωσης θέλουν ησυχία.

14. Απλά φάρμακα

Medicines

Ποτέ σε κανένα από τα ταξίδια, ακόμη και Ασία δεν έκανα κάποιο εμβόλιο ή πήρα κάποιο εξειδικευμένο φάρμακο. Ωστόσο, κάποιο παυσίπονο δεν είναι κακό να έχετε μαζί σας. Επίσης διάρροιες και έμετοι από κάποια γαστρεντερίτιδα, είναι πιθανά προβλήματα υγείας που θα χρειαστούν τα αντίστοιχα σκευάσματα για την αντιμετώπισή τους. Όπως και κάποιο αντικουνουπικό σπρέι αν ταξιδεύετε σε χώρα με έντονη παρουσία εντόμων.

15. Power Bank

Power Bank

Η ανάγκη φόρτισης των διαφόρων συσκευών σας είναι συνεχής κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας. Ακόμη και αν φορτίσατε καλά το κινητό ή την φωτογραφική μηχανή σας, ίσως βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να αναζητήσετε πρίζα για νέα φόρτιση, ενώ κάνετε τη βόλτα σας και θαυμάζετε τα αξιοθέατα. Το PowerBank δίνει λύση στο πρόβλημα αυτό και βγάζει από το μυαλό σας το φόβο να μείνετε από μπαταρία.

16. Μάσκα ύπνου

Sleeping mask

Όπως είδαμε και παραπάνω μιλώντας για τις ωτοασπίδες, η ανάγκη για ύπνο και ξεκούραση είναι απαραίτητη σε μεγάλα, κουραστικά ταξίδια. Έτσι και η μάσκα ύπνου έρχεται, σαν ένα απλό αξεσουάρ, να βοηθήσει, ώστε να έχουμε έναν ευχάριστο ύπνο ανεξάρτητα από την ενοχλητική παρουσία του φωτός της ημέρας. Ειδικά σε ταξίδι με λεωφορείο κρίνεται απολύτως απαραίτητη..

 

Βλέπουμε λοιπόν πόσο σημαντικά είναι κάποια αντικείμενα ανεξάρτητα από το πόσο απλά αυτά είναι. Κρίνονται όμως ως απαραίτητα για το ταξίδι μας, καθώς είναι τόσο χρήσιμα που η απουσία τους περισσότερα προβλήματα θα μας δημιουργούσε. Τι περιμένετε λοιπόν, προετοιμάστε το επόμενο ταξίδι σας!

Advertisement

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο ιστολόγιο μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

 

 

 

One thought on “15+1 χρήσιμα αντικείμενα που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας στο ταξίδι.

  1. Παράθεμα: Gadgets και αντικειμενα για καθε ταξίδι που πρεπει να εχεις μαζι σου - Jogo Blog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s