«Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος», Θουκυδίδης

Greek flag

25η Μαρτίου 2016, η επέτειος της Ελληνικής επανάστασης του 1821 γιορτάζεται και φέτος απ’ όλη την Ελλάδα, από την Κύπρο αλλά και την ανά τον κόσμο ομογένεια. Οι παρελάσεις, τόσο οι μαθητικές, όσο και οι στρατιωτικές, τονώνουν το φρόνημα των Ελλήνων σε καιρούς δύσκολους. Οι αγώνες των Ελλήνων για την απελευθέρωσή τους, για την ανεξαρτησία τους, δοξάζονται και υμνούνται από σύγχρονους αοιδούς, που τους εξιστορούν και τους περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο. Το φρόνημα πρέπει να τονωθεί. Τώρα βέβαια δεν υπάρχουν αγώνες για Ελευθερία, τώρα δεν υπάρχουν αγώνες για ανεξαρτησία, για ένα δικό μας αυτόνομο κράτος ή μήπως όχι?? Μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη ο Εύζωνας νυχθημερόν φυλάει το μνημείο, αποδίδοντας τιμές στους πεσόντες! «Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος» Πραγματικά κάθε άνθρωπος που μάχεται για την ελευθερία του, για την επιβίωσή του, είναι επιφανής. Όπως και οι πεσόντες….

Monument of the unknown soldier

Σε αυτούς τους άγνωστους πεσόντες που έδωσαν τη ζωή τους, σε όλους τους αγώνες, για να είμαστε εμείς τώρα ελεύθεροι, για να απολαμβάνουμε αυτό το αγαθό, που για άλλους δεν είναι δυστυχώς δεδομένο! Η χρονική συγκυρία τα έχει φέρει έτσι, ώστε να γιορτάζουμε την Εθνική μας επέτειο μια περίοδο που πλήθος προσφύγων βρίσκονται εγκλωβισμένοι ανά την Ελληνική επικράτεια. Χιλιάδες ταλαιπωρημένοι ΆΝΘΡΩΠΟΙ αφήνουν πίσω τα δικά τους πάτρια εδάφη σε αναζήτηση μιας, όχι καλύτερης ζωής, αλλά απλά ζωής. Θύματα και αυτοί ενός πολέμου, ενός παραλογισμού που χαρακτηρίζει δυστυχώς την πολιτισμένη, προηγμένη ανθρωπότητα μας. Αλλά ο Έλληνας δεν τους γυρνάει την πλάτη! Ξέρει και αυτός από σκλαβιά, ξέρει από προσφυγιά και τείνει χείρα βοηθείας. Δεν πέρασαν δα και πολλά χρόνια από τότε που Έλληνες πρόσφυγες άφηναν πίσω τους τα πάντα μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Για να σωθούν όλοι αυτοί οι πρόσφυγες, για να σταματήσουν οι άδικοι θάνατοι, όλων αυτών που πνίγηκαν στο Αιγαίο, σε μια προσπάθεια να σωθούν! Για αυτούς η ανθρωπότητα θα φτιάξει μνημείο??

Monument of the unknown soldier

Να γιορτάσουμε την Εθνική μας επέτειο, να είμαστε περήφανοι για τους αγώνες μας, για την επανάσταση μας. Γραμμένες με χρυσά γράμματα και αίμα πεσόντων αυτές οι σελίδες της ιστορίας μας!! Αλλά η ιστορία του Έθνους μας συνεχίζεται και γιορτάζοντας την 25η Μαρτίου πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για νέους αγώνες που θα χρειαστούν! Για μας αλλά και για όλους όσους παλεύουν για την ελευθερία. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ…..

Greek flag

 

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο ιστολόγιο μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s