Σοκαριστικά σκίτσα που δείχνουν, πώς θα ήταν τα πράγματα αν οι άνθρωποι ήταν στη θέση που είναι τα ζώα.

Ζώα στη θέση των ανθρώπων

Ο άνθρωπος, τα ζώα, μια σχέση που ξεκάθαρα τοποθετεί το είδος μας στην κορυφή της πυραμίδας της εξέλιξης. Είμαστε τα ανώτερα όντα που έχουμε κυριαρχήσει στη γη και τα ζώα είναι …… καλά αυτά είναι απλά ζώα. Ο άνθρωπος έχει τη γνώση να δημιουργεί πολιτισμό και να εξελίσσεται ενάντια στη θεωρία της εξέλιξης, αλλά ταυτόχρονα με τη συμπεριφορά του δείχνει πόσο απολίτιστος είναι. Τα παραδείγματα πολλά και πάντα τα ζώα αποτελούν το αντικείμενο της διασκέδασης, της ακόρεστης πείνας, των πειραμάτων και της βαρβαρότητας του! Σερφάροντας στο ίντερνετ έπεσα πάνω σε κάτι σκίτσα και καθώς είμαι λάτρης των comics και των γελοιογραφιών άρχισα να τα τσεκάρω ένα ένα. Έδειχνε πώς θα ήταν ο κόσμος αν οι άνθρωποι ήταν στη θέση των ζώων και τα ζώα στη δική μας θέση! Σαν σε ένα παράλληλο σύμπαν, παράλληλο κόσμο, που ο άνθρωπος δεν έχει την ηγετική θέση που απολαμβάνει τώρα. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Κάποια σκίτσα ήταν αστεία, κάποια άλλα ωστόσο ήταν τρομακτικά. Πρέπει να ομολογήσω ότι συγκλονίστηκα! Όχι από τις σκληρές εικόνες που αποτυπώνονταν στα σκίτσα, αλλά από τη διαπίστωση, για πολλοστή φορά, ότι τελικά ο άνθρωπος είναι το μεγαλύτερο ζώο!

Δείτε και προβληματιστείτε:

Ζώα στη θέση των ανθρώπων

Vin Paneccasio

Vin Paneccasio

damnkidyk

Zuvela

Dan Piraro

Eric Decetis

Larry Torro

Vin Paneccasio

Christopher Golebiowski

Larry Torro

Ζώα στη θέση των ανθρώπων

Larry Torro

Τα ζώα σκοτώνουν για να τραφούν και η σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας τους διέπεται από τους κανόνες της θεωρίας της εξέλιξης και από τη διαδικασία της φυσικής επιλογής. Ο άνθρωπος όμως θα σκοτώσει από ευχαρίστηση, θα σκοτώσει το ζώο για τη διασκέδασή του, θα το σκοτώσει γιατί μπορεί και θα το κάνει με εμφατικό τρόπο και φυσικά με την ασφάλεια που του προσφέρουν τα όπλα. Μετά θα το τοποθετήσει στον τοίχο σαν τρόπαιο. Θα το βασανίσει στα πειράματά του, για το καλό της ανθρωπότητας, θα το φυλακίσει σε άθλιες συνθήκες για την διασκέδασή του, θα το εκτρέφει για το κρέας του. Όταν όμως αλλάζουν οι ρόλοι, αρχίζει και γίνεται λίγο ενοχλητικό! Έτσι και οι παραπάνω καλλιτέχνες  επέλεξαν αυτό τον αστείο και άλλοτε ενοχλητικό τρόπο, για να καταδείξουν την βαρβαρότητα του ανθρώπινου, κυρίαρχου είδους πάνω στα ζώα. Όχι αυτό το άρθρο δεν ήταν για ταξίδια, ήταν όμως μια υπενθύμιση του στραβού δρόμου που έχει πάρει η ανθρωπότητα, μια υπενθύμιση του πόσο σκληρό και βάρβαρο μπορεί να γίνει αυτό το ζώο που λέγεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Άλλωστε αυτά και χειρότερα κάνει στους συνανθρώπους του, τα ζώα θα λυπηθεί???

 

 

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο ιστολόγιο μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s