Την παραλία «Καβαλικευτά» στο Καλαμίτσι της Λευκάδας, θα την αγαπήσεις, θα την λατρέψεις, θα θέλεις να την επισκεφτείς ξανά.

Kavalikefta, Lefkada

Τα τελευταία χρόνια, κάθε σχεδόν καλοκαίρι περνάω από Λευκάδα! Είτε για κάνα διήμερο, είτε αυθημερόν, ο δρόμος μου με φέρνει στο πανέμορφο και καταπράσινο νησί του Ιονίου! Αγαπημένος λοιπόν προορισμός η Λευκάδα, όχι μόνο για μένα άλλα και για όλους τους τουρίστες που έχουν πολλούς λόγους να την επισκεφτούν. Ο υπέροχες παραλίες της και τα απίστευτα γαλανά νερά της είναι κάποιοι από αυτούς τους λόγους. Παραλίες όπως το «Πόρτο Κατσίκι» και οι «Εγκρεμνοί», φιγουράρουν τακτικά σε λίστες με τις καλύτερες παραλίες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο. Ωστόσο υπάρχουν τόσες άλλες παραλίες, των οποίων η ομορφιά και η θάλασσα ανταγωνίζεται τις περισσότερο γνωστές και πραγματικά κάθε φορά που επισκέπτομαι το νησί, γνωρίζω και μια καινούργια! Να, όπως για παράδειγμα την παραλία Καβαλικευτά…

Διαβάστε ακόμη: 10 λόγοι για να ταξιδέψετε στην όμορφη Λευκάδα

Ομολογώ πως δεν την γνώριζα, άλλωστε δεν διαφημίζεται πολύ, τουλάχιστον όχι τόσο όσο οι άλλες διάσημες παραλίες του νησιού. Φέτος λοιπόν που ξαναπήγα ο καλός φίλος μου Σ.Κ. μου είπε: «Να πάτε στο Καλαμίτσι, η παραλία εκεί είναι από τις ομορφότερες» Ε κάτι θα ξέρει αυτός σκέφτηκα, είναι και Λευκαδίτης, όποτε και έτσι έκανα. Το Καλαμίτσι είναι ένα χωριό στα δυτικά της Λευκάδας, σε μικρή απόσταση από τον Άγιο Νικήτα. Για να φτάσετε σε αυτό, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το δρόμο από Άγιο Νικήτα προς την παραλία «Κάθισμα». Χωρίς να στρίψετε δεξιά προς το «Κάθισμα», συνεχίστε ευθεία, ακολουθώντας τον περιφερειακό δρόμο που φτάνει μέχρι τη Βασιλική. Όταν μπείτε στο χωριό, απλά ακολουθήστε τη ταμπέλα που σας οδηγεί στην παραλία «Καβαλικευτά»

Μια παροιμία λέει, ότι ότι κάθε τι που αξίζει επιτυγχάνεται δύσκολα! Δεν θέλω να σας αποθαρρύνω, γιατί πραγματικά η παραλία αξίζει όσο τίποτα άλλο, αλλά να ξέρετε ότι η πρόσβαση είναι δύσκολη. Η ερημική παραλία είναι δυσπρόσιτη και πραγματικά η διαδρομή από το χωρίο Καλαμίτσι, θα σας ζορίσει. Ο δρόμος είναι άσφαλτος, αλλά πολύ στενός! Μου θύμισε το δρόμο για την παραλία «Σαρακήνικο» στην Πάργα, μόνο που εδώ ήταν χειρότερος. Υπάρχουν κάποια σημεία με λακούβες, υπάρχουν σημεία που απλά 2 αυτοκίνητα δεν χωράνε να περάσουν πλάι πλάι. Η διαδρομή είναι κατηφορική, κάτι που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, όταν το ένα αυτοκίνητο κατεβαίνει και το άλλο ανεβαίνει. Μετά ωστόσο από πολλές στροφές, ανάμεσα σε ένα πανέμορφο, καταπράσινο φυσικό περιβάλλον γεμάτο ελαιόδεντρα, θα φτάσετε στην παραλία!

Στα δεξιά της παραλίας υπάρχει καντίνα, η οποία διαχειρίζεται τόσο τις ομπρέλες με τις ξαπλώστρες, όσο και το ιδιωτικό πάρκινγκ. Αν θέλετε φυσικά αφήνετε το όχημα σας πάνω στο δρόμο, ωστόσο η τιμή για να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας είναι 3 Ευρώ, τιμή που αν μείνετε αρκετή ώρα, θα έλεγα ότι αξίζει, για να έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο. Για 2 ξαπλώστρες και ομπρέλα υπολογίστε άλλα 6 Ευρώ ( Τουλάχιστον τόσο ήταν τον Ιούνιο, οπότε και την επισκέφτηκα ).

Kavalikefta, Lefkada

 

 

Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο, η παραλία ανοίχτηκε μπροστά μου!

 

 

PANO_20160618_120029 (1)

Πατήστε πάνω στην πανοραμική φωτογραφία για να την δείτε μεγαλύτερη.

Είχα πολύ καιρό να δω μια παραλία που να με συνεπάρει τόσο πολύ, όσο τα «Καβαλικευτά». Μια τόσο όμορφη παραλία, που να με καλεί να ξαπλώσω στην ακτή και να κολυμπήσω στα νερά της. Τα λόγια είναι πραγματικά λίγα για να περιγράψουν τέτοια ομορφιά. Γιγαντιαία βράχια, αποτέλεσμα προφανώς κάποιας πολύ παλιάς κατολίσθησης, ξεκινούσαν από την ακτή και έφταναν μέχρι και μέσα στη θάλασσα. Η παραλία γεμάτη μικρότερα βράχια, βότσαλα και άμμο, ίσα που ξεχώρισε μέσα σε αυτό το σκληρό πετρώδες τοπίο. Τα νερά, αυτά τα απίστευτα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε, μου θύμισαν τη θάλασσα στους Εγκρεμνούς. Είχαν αυτό το έντονο, εξωπραγματικό γαλανό χρώμα που εντυπωσιάζει, που μαγεύει.

Kavalikefta, Lefkada

Kavalikefta, Lefkada

Kavalikefta, Lefkada

Διαβάστε ακόμη πότε είναι καλύτερα να ταξιδέψετε στα Ελληνικά νησιά


Advertisement

Ξάπλωσα σε μια ξαπλώστρα και αμέσως χαλάρωσα! Σε αυτή την ερημική, σχεδόν κρυφή παραλία, βρήκα ένα κομμάτι του παραδείσου που μέχρι τότε αγνοούσα. Ξέχασα στη στιγμή την ταλαιπωρία της κατάβασης, το άγχος της ανάβασης του γυρισμού, άφησα πίσω έγνοιες και σκέψεις και αφέθηκα ήρεμος, να ακούω τους ήχους των κυμάτων. Μπροστά μου, ανάμεσα σε 2 πελώριους βράχους, μέσα από ένα μεγάλο άνοιγμα φαινόταν η θάλασσα. Σηκώθηκα και πήγα για μια βουτιά. Το νερό κρύο, όπως ακριβώς το περίμενα, τόσο για τον Ιούνιο, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Το μπάνιο ωστόσο, από την στιγμή που έμπαινες μέσα, ήταν απόλαυση. Λόγω κύματος τα άλλοτε διαυγή νερά ήταν τώρα θολά και δεν φαινόταν ο βυθός. Κάποιοι τολμηροί είχαν ανέβει ψηλά σε έναν από τους βράχους και κάνανε βουτιές. Εγώ μη μπορώντας να δω τον βυθό δίστασα και δεν το τόλμησα.

Kavalikefta, Lefkada

Kavalikefta, Lefkada

Kavalikefta, Lefkada

Για φτηνά ξενοδοχεία και δωμάτια  στη Λευκάδα κλείστε εδώ

Γενικά μην περιμένετε πολύ κόσμο! Δεν είναι μια από τις παραλίες που μαζεύουν χιλιάδες λουόμενους! Το διαθέσιμο εξάλλου μήκος της ακτής είναι σχετικά μικρό. Από την άλλη, λίγο το ότι δεν είναι ευρέως γνωστή, λίγο ο άσχημος δρόμος για να φτάσεις εκεί, συντελούν και αυτά στο να μαζεύεται μικρός αριθμός παραθεριστών! Ωστόσο υπήρχαν κάποιες οικογένειες, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για βαθιά παραλία και αρκετά ζευγάρια. Ο αριθμός των ξαπλώστρων είναι αρκετός για να βρείτε σχετικά εύκολα να καθίσετε, ωστόσο σε περίπτωση που η παραλία είναι γεμάτη, μη φύγετε στενοχωρημένοι!!

Kavalikefta, Lefkada

Kavalikefta, Lefkada

Kavalikefta, Lefkada

Στα αριστερά σας, ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους βράχους, υπάρχει ένα μονοπάτι! Δεν έχετε παρά να το ακολουθήσετε! Σύντομα θα σας οδηγήσει, όχι πολύ μακριά από τα «Καβαλικευτά», στην διπλανή παραλία της «Μεγάλης Πέτρας». Πρόκειται για μια αρκετά μεγαλύτερη σε μήκος παραλία, με λιγότερους εντυπωσιακούς βράχους, έξω από τη θάλασσα, σε σχέση με τα «Καβαλικευτά» Η παραλία έχει τα ίδια πανέμορφα γαλανά νερά και ακτή με άμμο και μικρά βότσαλα! Έχετε στο νου σας ότι δεν είναι οργανωμένη, όποτε καλό είναι να έχετε ομπρέλα μαζί σας. Αν ωστόσο φτάσετε νωρίς θα βρείτε εύκολα σκιά στα παρακείμενα βράχια.

Kavalikefta, Lefkada

Kavalikefta, Lefkada

 

Αυτή είναι η παραλία «Καβαλικευτά». Μια υπέροχη, μυστική παραλία που αξίζει όσο τίποτα άλλο να επισκεφτείτε! Δεν την γνώριζα για να είμαι ειλικρινής, αλλά τώρα που πήγα θέλω να ξαναπάω με την πρώτη ευκαιρία! Σε όσους την ανέφερα και πήγαν, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις! Είναι αληθινά ένα μικρό κομμάτι του παραδείσου και αν και δεν την έβαλα στην παρακάτω λίστα ( Mea Culpa) σίγουρα, αναμφισβήτητα  ανήκει στις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου.

Ξέρετε ποιες είναι οι ομορφότερες παραλίες του Ιονίου

Kavalikefta, Lefkada

 

Διαβάστε ακόμη

Σαββατιάτικο μπανάκι στην Αγία Παρασκευή στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Η όμορφη και γραφική παραλία του Σαρακήνικου, στην Πάργα

Κυριακάτικη εξόρμηση στο Βράχο Πρεβέζης

Παραλία Μηλοπόταμος στο Πήλιο, η ομορφότερη παραλία στην οποία δεν έκανα μπάνιο

 

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο ιστολόγιο μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

4 thoughts on “Την παραλία «Καβαλικευτά» στο Καλαμίτσι της Λευκάδας, θα την αγαπήσεις, θα την λατρέψεις, θα θέλεις να την επισκεφτείς ξανά.

  1. Πολύ όμορφη παραλία που αν και ο δρόμος για εκεί είναι λίγο δύσκολος σε ανταμείβει. Αν περπατήσεις και λίγο πιο πέρα πάνω σε βραχάκια και ανάμεσα σε στενά περάσματα, υπάρχει και μια άλλη φανταστική παραλία με αμμουδιά, η μεγάλη πέτρα, στα συν της οποίας συγκαταλέγεται και το ότι δεν μαζεύει πολύ κόσμο και είναι σχετικά πιο καθαρή από κάποιες άλλες. Αρκεί να έχεις μαζί σου βέβαια τη δική σου ομπρέλα και ψάθα…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s