Τι λέτε για διακοπές σε οργανωμένο κάμπινγκ? Να τι πράγματα να πάρετε μαζί σας στην κατασκήνωση.

Antikeimena gia camping

Το παραδέχομαι, είμαι φυσιολάτρης, αλλά δυστυχώς δεν έχω πάει ποτέ κατασκήνωση! Ζηλεύω πραγματικά όσους είχαν τη χαρά να αισθανθούν την ηρεμία που προσφέρουν οι διακοπές στην ύπαιθρο!! Να όπως η Δέσποινα, η οποία και μέσω του travels4ever μας ενημερώνει για τα απαραίτητα αντικείμενα που πρέπει να έχουμε όταν πάμε σε οργανωμένο κάμπινγκ!!


Πρώτη φορά πήγα σε κατασκήνωση όταν ήμουν έφηβη. Με φιλοξένησαν σε ένα πλήρως οργανωμένο κάμπινγκ με τροχόσπιτα, τα οποία παρέμεναν εκεί όλο το χρόνο, νοικιάζοντας το χώρο έναντι κάποιου αντιτίμου. Δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία τότε, μου είχε φανεί σαν μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια σε εκείνη την ηλικία. Πριν από πέντε χρόνια όμως, αποφασίσαμε με την παρέα μου να κάνουμε ξανά διακοπές καλοκαίρι σε κάμπινγκ. Διαλέξαμε ένα οργανωμένο κάμπινγκ μια που οι περισσότεροι πηγαίναν κατασκήνωση για πρώτη φορά! Πιστέψτε με, είναι πάρα πολλά αυτά που χρειάζονται και δεν πρέπει να ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας! Μόνο έτσι θα αποφύγετε την όποια ταλαιπωρία και θα χαρείτε τις διακοπές σας, όπως και εμείς! Να λοιπόν τι πρέπει να κουβαλήσετε μαζί σας:

1. Σκηνή.

Είναι αυτονόητο φυσικά, ακόμα και σε ένα οργανωμένο κάμπινγκ, εκτός κι αν διαθέτετε ή ενοικιάσετε τροχόσπιτο. Υπάρχουν δύο ειδών, αυτές που έχουν σκελετό και οι τύπου igloo. Αυτό που πρέπει να έχετε υπόψη σας και στις δύο περιπτώσεις είναι το μέγεθος της σκηνής. Η σκηνή που στις οδηγίες προορίζεται για δύο άτομα, φιλοξενεί στην ουσία ένα. Και η σκηνή για τέσσερα άτομα, είναι στην πραγματικότητα για δύο, καθώς πρέπει να υπολογίσετε και τις αποσκευές σας. Κάντε λοιπόν σωστούς υπολογισμούς για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων! Και οπωσδήποτε φροντίστε να έχετε και τα κατάλληλα εργαλεία για να στηρίξετε τη σκηνή (όπως πασσαλάκια, σφυράκι, σκοινί).

Tent camping

Πηγή φωτογραφίας: campingandhikingideas.com

2. Φουσκωτό στρώμα.

Και δεν εννοώ στρώμα θαλάσσης, αλλά κανονικό στρώμα ύπνου που φουσκώνει και είναι κατάλληλο για τη σκηνή. Είναι απαραίτητο για ξεκούραστο και άνετο ύπνο! Είπαμε ναι στο κάμπινγκ, αλλά να μην πιαστεί και ο αυχένας μας!

Sleeping Mattress

Πηγή φωτογραφίας: aliexpress.com

3. Τρόμπα.

Όπως καταλαβαίνετε είναι απαραίτητη για να φουσκώσετε το στρώμα που θα έχετε μαζί σας! Σας εγγυώμαι ότι φυσώντας με το στόμα δε γίνεται! Μπορεί να είναι είτε χειροκίνητη είτε από αυτές που συνδέονται στο αυτοκίνητο, αν το έχετε πάρει μαζί σας φυσικά!

Trompa

Πηγή φωτογραφίας: aliexpress.com

4. Υπνόσακος ή σεντόνια, μαξιλαροθήκες και μαξιλάρια.

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου ευχάριστο να κοιμάσαι απευθείας πάνω σε ένα φουσκωτό στρώμα. Εκτός από το ότι λόγω της τριβής αυξάνεται η θερμοκρασία, οπότε ιδρώνεις και κολλάς, κάθε φορά που προσπαθείς να γυρίσεις τρίζει!!! Για αυτό φροντίστε να πάρετε μαζί σας έναν υπνόσακο, καθώς διευκολύνει απίστευτα και είναι απλός στην χρήση! Εναλλακτικά πάρτε κάνα δυο ζευγάρια σεντόνια και μαξιλαροθήκες για να ντύσετε το μαξιλάρι σας.

Sleeping bag

Πηγή φωτογραφίας: buddhasotozen.org

Διαβάστε επίσης: 15+1 χρήσιμα αντικείμενα που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας στο ταξίδι.

5. Λάμπα – φακός.

Τώρα μπορεί να σκέφτεστε ότι αφού βρισκόμαστε σε ένα οργανωμένο κάμπινγκ θα υπάρχει σίγουρα και ρεύμα, οπότε σε τι χρειάζεται η λάμπα; Από όσο γνωρίζω, στα περισσότερα κάμπινγκ αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το ρεύμα υπάρχει επιπλέον χρέωση. Αν θέλετε λοιπόν να το αποφύγετε αυτό, αγοράστε μια λάμπα που λειτουργεί με μπαταρίες ή που φορτίζει με ηλιακή ενέργεια! Και φυσικά μην ξεχάσετε τις μπαταρίες!!! Επίσης να έχετε υπόψη ότι μέσα στη σκηνή δεν θα έχετε αρκετό φως για την περίπτωση που θέλετε κάτι να διαβάσετε ή να ψάξετε να βρείτε στις αποσκευές σας. Αν ωστόσο προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε το ρεύμα, φροντίστε να πάρετε μαζί μια μπαλαντέζα με πολύμπριζο.

fakos camping

Πηγή φωτογραφίας: aliexpress.com

6. Αδιάβροχο νεσεσέρ.

Αυτό είναι απαραίτητο για το μπάνιο. Τα ντους, όπως καταλαβαίνετε, είναι κοινόχρηστα οπότε ότι χρησιμοποιήσετε πρέπει να το έχετε μέσα μαζί σας. Αν δεν θέλετε να βραχούν όλα σας τα υπάρχοντα καλό είναι να ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή.

Neceser camping

Πηγή φωτογραφίας: aliexpress.com

7. Πτυσσόμενες καρέκλες και τραπέζι.

Για το εξωτερικό της σκηνής. Δεν γίνεται να είστε όλη την ώρα μέσα στη σκηνή πάνω στο στρώμα και ούτε είναι ευχάριστο να κάθεστε κάτω στο χώμα. Οι πτυσσόμενες καρέκλες είναι μια πολύ εύκολη λύση για να απολαμβάνετε την παρέα σας, χωρίς να ταλαιπωρήστε για να πίνετε το καφεδάκι σας ή να παίζετε παιχνίδια.

Karekles trapezi

Πηγή φωτογραφίας: zahradni-sestavy.heureka.cz

8. Ψάθα.

Καλό είναι, εκτός από τις ψάθες για την παραλία, να υπολογίσετε μία ακόμα. Αυτή θα την τοποθετήσετε παράλληλα έξω από τη σκηνή έτσι ώστε να αφήνετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε μέσα και να τη διατηρείτε καθαρή.

Psatha

Πηγή φωτογραφίας: roadtreklife.blogspot.com

Ξέρετε ποια είναι τα πράγματα που δεν χρειάζεστε να έχετε μαζί σας στο ταξίδι??

9. Αντικουνουπικό – εντομοαπωθητικό.

Αν το κάμπινγκ βρίσκεται μέσα σε δένδρα, όπως συμβαίνει στα περισσότερα, τότε είναι απαραίτητο. Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσετε έξω από τη σκηνή, ειδικά το βραδάκι, χωρίς να σας τσιμπήσουν δεκάδες κουνούπια ή άλλα έντομα. Δεν θέλετε να γυρίσετε από τις διακοπές σας μαυρισμένοι και πουά!!!

Antikounoupiko spray

Πηγή φωτογραφίας: mosquitotraps.com

10. Ψυγείο.

Καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα ψυγειάκι έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να έχετε πρόσβαση σε κρύο νερό ή φρούτα. Συνήθως στα οργανωμένα κάμπινγκ υπάρχει και χώρος όπου μπορείς να βάλεις κάποια τρόφιμα στο ψυγείο με το όνομά σου ή ενοικιάζοντάς το, αλλά την ώρα που ξυπνάτε τη νύχτα και έχετε έντονη την αίσθηση της δίψας, δε νομίζω να έχετε τη διάθεση να περπατήσετε μέχρι εκεί για λίγο νερό. Αφήστε που συνήθως είναι κλειδωμένα το βράδυ από κάποια ώρα και μετά.

Psygeio camping

Πηγή φωτογραφίας: campking.pl

11. Μανταλάκια και σκοινί.

Θα σας διευκολύνουν για να απλώσετε τις πετσέτες και τα μαγιό σας να στεγνώσουν.

mantalakia

Πηγή φωτογραφιών: 123-mpomponieres.gr

12. Χαρτί κουζίνας και χαρτί υγείας.

Για το λόγο ακριβώς που σκέφτεστε και όχι μόνο!! Ναι, ναι ξέρετε γιατί!!!

Xarti ygeias

Πηγή φωτογραφιών: egnomi.gr

13. Πολυεργαλείο – σουγιάς.

Απαραίτητο αξεσουάρ που θα σας φανεί χρήσιμο για πολλά. Να καθαρίσετε τα φρούτα, να κόψετε τα σκοινιά για τη σκηνή και πολλά ακόμα που θα τα καταλάβετε εκεί.

Poluergaleio

Πηγή φωτογραφίας: smart-tech.gr

14. Ρούχα.

Δεν χρειάζεται να πάρετε πολλά ρούχα καθώς την περισσότερη ώρα θα κυκλοφορείτε με το μαγιό σας. Πάρτε ελαφριά ρούχα για την ημέρα, σορτσάκια και φανελάκια τα οποία αν χρειαστεί να πλύνετε θα στεγνώσουν πολύ γρήγορα. Επίσης μη παραλείψετε ένα-δύο μακριά παντελόνια και ένα μπουφανάκι για το βράδυ σε περίπτωση που κάνει περισσότερη δροσιά.

rouxa

Πηγή φωτογραφίας: hirerush.com

15. Σακούλες για τα σκουπίδια.

Αφήνουμε πάντα το χώρο καθαρό για τους επόμενους! Αλλιώς τι το θέλουμε το κάμπινγκ αν δεν αγαπάμε και δεν προσέχουμε τη φύση???

sakoula skoupidion

Πηγή φωτογραφιών: shopclues.com

16. Διάφορα φάρμακα.

Ένα ακόμη tip από μένα είναι να μη ξεχάστε να πάρετε μαζί σας και ένα μικρό φαρμακείο για τυχόν απρόοπτα. Έτσι για παν ενδεχόμενο, φτιάξτε ένα μικρό νεσσεσέρ με αλοιφή για τα τσιμπήματα και τα εγκαύματα, παυσίπονα, χανζαπλάστ, γάζες, επίδεσμο, βαμβάκι, οινόπνευμα και αντισηπτικό. Πότε δεν ξέρεις!! Αχρείαστο να είναι!!

firstaid-equi-eksoplismos_aboetheion

Πηγή φωτογραφίας: eepf.gr

17. Φορητό γκαζάκι-Σκεύη

Πάει παντού και είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Είτε το χρειάζεστε για να φτιάξετε καφέ, να ζεστάνετε νερό, είτε για να μαγειρέψετε, το φορητό γκαζάκι θα σας λύσει τα χέρια. Πάρτε ένα τηγάνι και ένα κατσαρολάκι και είστε έτοιμοι για μαγειρική στη φύση! Πλαστικά πιάτα απαραίτητα!

Camping gaz

Πηγή φωτογραφίας: gearforcycletouring.com

 

 

Αυτά φυσικά είναι τα απολύτως απαραίτητα αντικείμενα που χρειαστήκαμε εμείς εκείνη την πρώτη μας φορά στο κάμπινγκ και θα θέλαμε κάποιος να μας είχε ενημερώσει σχετικά. Καθένας μπορεί να εμπλουτίσει τη λίστα με τα αντικείμενα που θέλει να πάρει μαζί του, ανάλογα και με τις ανάγκες του. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα αν κάτι ξεχάσετε, καθώς κάποια οργανωμένα κάμπινγκ διαθέτουν και mini-market από όπου μπορείτε να προμηθευθείτε αρκετά πράγματα.

Καλό μας κάμπινγκ λοιπόν!

 

Το παραπάνω άρθρο έγραψε η Δέσποινα Οικονόμου κατά τις πρόσφατες διακοπές της. Την ευχαριστώ πολύ.Despoina Oikonomou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s