Τι είναι το Airbnb? Απλός οδηγός δημιουργίας λογαριασμού στη δημοφιλή υπηρεσία ενοικιάσεως σπιτιών και δωματίων.

Airbnb

Πάει πολύς καιρός, που μια μέρα το Airbnb έκανε την εμφάνισή του, αλλάζοντας κατά πολλούς τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε. Χρόνια για την ακρίβεια, από το 2008, που κάποιοι άνθρωποι σκέφτηκαν έναν τρόπο για να γίνουν τα ταξίδια μας φτηνότερα, έναν τρόπο για να γνωρίσουμε καινούργιους ανθρώπους, έναν τρόπο να ζήσουμε το ταξίδι όπως ζουν οι ντόπιοι. Και πράγματι πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Μια πραγματική επανάσταση στο χώρο του τουρισμού έχει επέλθει. Οι λόγοι που γρήγορα αγαπήθηκε και που εκατομμύρια κόσμου χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του είναι πολλοί και κυρίως η αυξανόμενη οικονομική κρίση, καθώς και η ολοένα και συνεχιζόμενη αναζήτηση οικονομικών, φτηνών ταξιδιών. Αν και είχα ακούσει αρκετά νωρίς για το Airbnb, δεν είχα ασχοληθεί νωρίτερα. Μέχρι τώρα, που αποφάσισα να ανοίξω λογαριασμό….

Τι είναι όμως το Airbnb???

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Airbnb είναι μια επιχειρηματική ιδέα. Μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα αξίας 25 δις δολαρίων. Αποτελεί δε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου ο καθένας μπορεί, αφού εγγραφεί δωρεάν, να :

  • Δηλώσει ότι έχει διαθέσιμο κάποιο σπίτι ή ακόμη και δωμάτιο, που επιθυμεί να νοικιάσει σε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.
  • Να αναζητήσει κάποιον χώρο προς ενοικίαση, στον προορισμό που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει.

Airbnb

Πρόκειται δηλαδή για ένα μέσο αναζήτησης καταλύματος, διαφορετικό από αυτό που μέχρι τώρα ξέραμε. Μια διαφορετική προσέγγιση και μια αλλαγή στη νοοτροπία και τον τρόπο που αναζητούσαμε και επιλέγαμε καταλύματα. Παλιότερα ταξιδεύαμε σε ένα προορισμό και επιτόπου ψάχναμε για κάποιο κατάλυμα. Αργότερα, μέσω τουριστικών γραφείων κάναμε κρατήσεις σε ξενοδοχεία, κάτι που άλλαξε με την έλευση και γιγάντωση του διαδικτύου και την online αναζήτηση. Τώρα όμως υπάρχει το Airbnb…

Πάντα όμως έπρεπε να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη. Τα καταλύματα αποτελούν συνήθως το μεγαλύτερο ποσοστό στο σύνολο των εξόδων στις διακοπές μας. Εύλογη λοιπόν η αναζήτηση οικονομικότερων καταλυμάτων. Αν ήταν ακριβό το ξενοδοχείο, επιλέγαμε ενοικιαζόμενα δωμάτια, αν και αυτά είχαν τσιμπημένες τιμές κοιτούσαμε σε hostels. Τώρα όμως υπάρχει το Airbnb…

Τι να προσέχετε πριν κλείσετε δωμάτιο σε hostel

Θέλετε κάποια στατιστικά στοιχεία:

Airbnb

Τώρα μπορείτε με μια απλή εγγραφή να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια τεράστια βάση δεδομένων, όπου απλοί καθημερινοί άνθρωποι ενοικιάζουν το προσωπικό τους χώρο, έναντι αντιτίμου αισθητά μικρότερου από αυτό που θα δίνατε για να κλείσετε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Πολύ απλά αναζητάτε καταλύματα στον προορισμό που σαν ενδιαφέρει να ταξιδέψετε και αμέσως σας παρουσιάζονται επιλογές για όλα τα γούστα και πορτοφόλια. Έτσι εσείς κλείνετε το δωμάτιο ή ακόμη και το σπίτι, αν είστε μεγάλη παρέα, της αρεσκείας σας και ο οικοδεσπότης σας κερδίζει ένα εισόδημα για την μίσθωση του χώρου του. Το Airbnb παίρνει και αυτό ένα ποσοστό για τις υπηρεσίες του. Όλα ξεκινούν με την εγγραφή σας, μια εγγραφή που είναι πραγματικά παιχνιδάκι. Ας δούμε πώς βήμα – βήμα:

Αρχικά ανοίγουμε το browser μας και πληκτρολογούμε τη διεύθυνση https://www.airbnb.gr/. Θα μας βγάλει στην αρχική σελίδα του Airbnb. Πάνω αριστερά θα δείτε το κουμπί της εγγραφής, το οποίο και θα πατήσετε.

Airbnb

Αμέσως θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας προτρέψει να εγγραφείτε είτε δίνοντας το e-mail σας, είτε χρησιμοποιώντας, εάν έχετε, το λογαριασμό σας στο Facebook ή στο Google+. Προσωπικά επέλεξα να χρησιμοποιήσω τα στοιχεία που έχω στο κοινωνικό δίκτυο της Google.

Airbnb

Αφού πάτησα το αντίστοιχο κουμπί, ένα άλλο αναδυόμενο παράθυρο εμφανίστηκε ζητώντας το όνομά μου στο Google+ και το κωδικό εισόδου μου. Με αυτό τον τρόπο συνδέθηκα στο Airbnb, χρησιμοποιώντας τον Google+ λογαριασμό μου.

Airbnb

Airbnb


Advertisement
Αμέσως μετά εμφανίστηκε ένα παράθυρο καλωσορίσματος από την Airbnb, στο οποίο αναφερόταν η ανάγκη για επιβεβαίωση κάποιων προσωπικών στοιχείων προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός μου. Στο Airbnb, όπως αναφέρεται τόσο οι οικοδεσπότες, όσο και οι επισκέπτες είναι αληθινά πρόσωπα, για αυτό είναι απαραίτητη και η ταυτοποίηση των στοιχείων που θα δώσετε.

Airbnb

Αφού πατήσετε το κουμπί «ξεκινήστε», στο παράθυρο καλωσορίσματος, θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο με μια φωτογραφία, που θα ζητάει να επιβεβαιώσετε ότι είναι η δικιά σας. Στην περιπτώση μου επρόκειτο για τη φωτογραφία που έχω στο Google+. Αντίστοιχα θα εμφανίζει τη δικιά σας φωτογραφία, η οποία και αν την επιλέξετε θα γίνει η φωτογραφία προφίλ σας στο Airbnb. Μπορείτε επίσης να την αλλάξετε με άλλη που επιθυμείτε.
Airbnb

 

Airbnb

Αργότερα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας, κάτι που δεν χρειάζεται να κάνετε άμεσα όπως έκανα και εγώ. Ωστόσο αργότερα, θα πρέπει να το κάνετε για να ολοκληρώσετε το λογαριασμό σας, σαν ένα ακόμη κομμάτι επιβεβαίωσης των στοιχείων σας. Επιλέξτε να σας σταλεί ένα μήνυμα στο κινητό και αφού το λάβετε, πληκτρολογείστε στο αντίστοιχο κουτάκι.

Advertisement

Airbnb

Airbnb

Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε το e-mail σας. Αφού το δώσετε θα σας σταλεί ένα e-mail στο λογαριασμό σας, στο οποίο θα υπάρχει ένας σύνδεσμος, τον οποίο και θα πρέπει να πατήσετε με το κέρσορα, προκειμένου να ολοκληρώσετε την επιβεβαίωση της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.

Airbnb

Airbnb

Αφού μπήκα στο e-mail μου, πάτησα το σύνδεσμο στο παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα.

Airbnb

Γυρνώντας στη σελίδα του Airbnb, το παρακάτω αναδυόμενο παράθυρο με ενημέρωσε για την επιτυχή ολοκλήρωση της εγγραφής μου στην δημοφιλή υπηρεσία.

Airbnb

Τόσο απλά, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα απέκτησα πρόσβαση στην τεράστια κοινότητα των ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν το Airbnb. Τώρα θα μπορώ να έχω ακόμη μια οικονομική εναλλακτική όταν θα αναζητώ καταλύματα στα ταξίδια μου. Θα μπορώ να βιώνω μια ξεχωριστή εμπειρία, γνωρίζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους, ζώντας όπως και αυτοί, παίρνοντας μια γεύση του πώς ακριβώς είναι η καθημερινότητα στους διάφορους προορισμούς. Εξάλλου για μένα αυτό είναι το ζητούμενο, να ζω, να κάνω ταξίδια, να γνωρίζω ανθρώπους και πολιτισμούς σαν ταξιδιώτης και όχι σαν τουρίστας……. Και μεταξύ αυτών των 2 υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Διαβάστε επίσης: Οι κορυφαίοι γαμήλιοι προορισμοί για τους ερωτευμένους

Σε κάθε περίπτωση, αν σας ενδιαφέρει σαν φιλοξενούμενος, να βρίσκετε οικονομικά καταλύματα ή αν έχετε κάποιο σπίτι ή δωμάτιο, που θέλετε σαν οικοδεσπότης να νοικιάσετε και να αποκτήσετε κάποιο εισόδημα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τον παραπάνω οδηγό. Για όσους δε ανησυχούν για θέματα εφορίας, καλό είναι να γνωρίζουν, ότι πλέον η σχετική νομοθεσία επιτρέπει την βραχυχρόνια ενοικίαση ακινήτου, χωρίς την ανάγκη λήψης του ειδικού σήματος λειτουργίας από τον ΕΟΤ. Απλά θα χρειαστεί να καταχωρήσετε ηλεκτρονικά τα στοιχεία της μίσθωσης στην ιστοσελίδα της Γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων, στο www.gsis.gr.

Σε επόμενο άρθρο θα δούμε πως κάνουμε επαλήθευση την ταυτότητα μας, αποκτώντας αξιοπιστία εντός της κοινότητας του Aitbnb και πώς ψάχνουμε για σπίτι, κάνουμε την επιλογή και ολοκληρώνουμε την κράτηση.


Advertisement

 

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο ιστολόγιο μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s