Αυτές είναι οι καλύτερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο, βάσει του συστήματος αξιολόγησης 5 αστεριών του Skytrax.

Skytrax

Τα αεροπορικά ταξίδια κυριαρχούν στις μετακινήσεις μας, προσφέροντας ασφαλή και ταχύτατη μετακίνηση! Λίγο πολύ, όλοι έχουμε ταξιδέψει με αεροπλάνο και έχουμε εντυπωσιαστεί από την ταχύτητά του, αλλά και από τις προσφερόμενες υπηρεσίες, το φαγητό και τα καθίσματα μέχρι την άνεση και την ασφάλεια που προσφέρουν. Ακόμη και αν τα τελευταία χρόνια τα αεροπορικά δυστυχήματα έχουνε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη, το αεροπλάνο δεν παύει να προσφέρει αυτό που ο κάθε ταξιδιώτης επιθυμεί. Ωστόσο όλες οι αεροπορικές εταιρίες δεν είναι οι ίδιες! Κάθε μία μπορεί να προσφέρει το ίδιο πράγμα, την μετακίνηση από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά το κάνει με διαφορετικό τρόπο. Εδώ λοιπόν παίζει ρόλο το Skytrax. Το Skytrax είναι μια εταιρία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, που εξειδικεύεται στις αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια. Διενεργεί έρευνες μεταξύ των επιβατών, αξιολογεί και βαθμολογεί τις αεροπορικές εταιρίες, τα αεροδρόμια, τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους. Η ποιότητα του φαγητού, το συστήματα διασκέδασης κατά την πτήση, το ιπτάμενο προσωπικό του αεροπλάνου, η άνεση των καθισμάτων, όλα αυτά και πολλά άλλα, αξιολογούνται μέσα από έρευνα και από τις προσωπικές εντυπώσεις των επιβατών και στο τέλος το Skytrax βαθμολογεί αντίστοιχα τις αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια. Προσφέρει ένα σύστημα κατάταξης που ξεκινά από το ένα αστέρι για την χειρότερη αεροπορική εταιρία και που φτάνει στα 5 αστέρια για τις καλύτερες. Και σύμφωνα με το Skytrax αυτές είναι μόλις 8. Ας τις δούμε:

1. ANA All Nippon Airways

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ιαπωνίας είναι μία από τις αεροπορικές εταιρίες 5 αστέρων. Έχει έδρα το αεροδρόμιο Haneda στο Τόκιο και ξεχωρίζει για την ποιότητα των υπηρεσιών της. Η άνεση των καθισμάτων, η ποιότητα του φαγητού και εξυπηρέτηση του φιλόξενου και ικανού προσωπικού κατά την πτήση, είναι μεταξύ των χαρακτηριστικών που ξεχώρισαν οι επιβάτες. Υψηλού επίπεδου και οι επιλογές διασκέδασης που έχει στη διάθεση του ο επιβάτης. Από το 2007 είναι σταθερά ανάμεσα στις καλύτερες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου, ενώ τα τελευταία χρόνια διακρίνεται συνεχώς προσφέροντας κορυφαίες υπηρεσίες αεροδρομίου στα διάφορα σαλόνια της εταιρίας.

ANA All Nippon

Γιατί πέφτουν τα αεροπλάνα??? Θα είναι ξανά ίδια τα αεροπορικά ταξίδια??

2. Asiana Airlines

Έχει την έδρα της στο φουτουριστικό αεροδρόμιο Incheon, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Σεούλ και είναι μια από τις 2 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Νότιο Κορέα. Από το 1995 έχει απαγορέψει το κάπνισμα στις πτήσεις της, ενώ κορυφαία είναι η άνεση των επιβατών στην καμπίνα. Το προσωπικό των αεροσυνοδών και φροντιστών αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επιβάτες.Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το 2011, όσο και 2012 βραβεύτηκε ως η δεύτερη καλύτερη αεροπορική εταιρία, πίσω από την Qatar airways, ενώ το 2010 ήταν η καλύτερη στον κόσμο.

Asiana Airlines


Advertisement

3. Cathay Pacific

Το Χονγκ Κονγκ φημίζεται για τους ουρανοξύστες του και το φουτουριστικό αστικό περιβάλλον, αλλά διαθέτει μια από τις καλύτερες εταιρίες στο χώρο των αεροπορικών μεταφορών. Η Cathay Pacific έχει αξιολογηθεί πολλές φορές για την ποιότητα των υπηρεσιών τόσο στις πτήσεις, όσο και στο αεροδρόμιο. Το φαγητό κατά την πτήση και οι υπηρεσίες διασκέδασης είναι πραγματικά 5 αστέρων, ενώ η τουαλέτες διακρίνονται για την καθαριότητα τους. Έχει κερδίσει πολλαπλά διάφορα βραβεία, όπως αυτό της καλύτερης αεροπορικής εταιρίας τόσο στον κόσμο, όσο και στην Ασία, αλλά και αυτά της καλύτερης πρώτης και business θέσης.

Cathay Pacific

4. EVA Air

Παραμένουμε στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας και ταξιδεύουμε στην Ταϊβάν για να δούμε την επόμενη εταιρία στη λίστα. Η EVA Air αν και ίσως δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, δεν παύει να αξιολογείται με 5 αστέρια στη γενική κατάταξη του Skytrax. Ο ταξιδιώτης μπορεί να διαλέξει μεταξύ πρώτης, business, διακεκριμένης, και οικονομικής θέσης με προσφερόμενες αντίστοιχα υπηρεσίες κορυφαίου επιπέδου. Το ιπτάμενο προσωπικό της χαίρει της εκτίμησης των επιβατών και ξεχωρίζει για την άμεση ανταπόκριση και την φιλικότητα του. Ο ενθουσιασμός των εργαζομένων και το επίπεδο της εξυπηρέτησης βαθμολογείται με 5 αστέρια από τους επιβάτες.

EVA Air

Διαβάστε επίσης τι πρέπει να γνωρίζετε για να απολαύσετε πραγματικά την πτήση σας

5. Garuda Indonesia

Η αεροπορική εταιρία Garuda, αποτελεί τον εθνικό αερομεταφορέα της Ινδονησίας και έχει τη βάση της στη Τζακάρτα. Από το Δεκέμβριο του 2014, η εταιρία έχει λάβει τα 5 αστέρια στην κλίμακα αξιολόγησης του Skytrax, για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών κατά την πτήση, καθώς και για τις ευκολίες και παροχές που προσφέρει στους επιβάτες στο διεθνές αεροδρόμιο Soekarno–Hatta. Το 2013 κέρδισε το βραβείο την καλύτερης οικονομικής θέσης, ενώ από το 2014 και έπειτα κερδίζει αδιάκοπα το τίτλο της αεροπορικής εταιρία με το καλύτερο πλήρωμα καμπίνας στο κόσμο.

Garuda Indonesia

6. Hainan Airlines

Άγνωστη στους περισσότερους, αλλά μεγάλη δύναμη στη Κίνα, η Hainan Airlines αποτελεί την μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρία στην χώρα. Η άνεση των καθισμάτων, η καθαριότητα της καμπίνας και των κοινόχρηστων χώρων, όπως επίσης και το προσφερόμενο φαγητό, αποτελούν τομείς στου οποίους η εταιρία διακρίνεται. Και αυτό ισχύσει τόσο στην πρώτη θέση όσο και στην business και την οικονομική. Το ιπτάμενο προσωπικό ξεχωρίζει για την φιλικότητα, τη συμπεριφορά, καθώς και για την άψογη εξυπηρέτηση. Αντίστοιχα υψηλού επιπέδου και οι υπηρεσίες στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου.

Hainan Airlines

Ξέρετε ποια είναι η καλύτερη θέση στο αεροπλάνο? Να πως θα την επιλέξετε.

7. Qatar Airways

Τι να πει κανείς για την εταιρία κολοσσό από το Κατάρ. Επάξια έχει κερδίσει τα 5 αστέρια μετά από την αξιολόγηση της από το Skytrax και την αγάπη των εκατομμυρίων επιβατών που την επιλέγουν. Υψηλά τα πρότυπα και οι προδιαγραφές λειτουργίας της, που αποδεικνύονται και από τις βραβεύσεις της. 2 φορές ήταν κάτοχος του βραβείου για την καλύτερη οικονομική θέση στο κόσμο, ενώ τρεις φορές έχει βραβευτεί ως η καλύτερη αεροπορική εταιρία στον κόσμο. Τα καθίσματα της προσφέρουν εξαιρετική άνεση, ενώ το σύστημα διασκέδασης είναι από τα κορυφαία, όπως εξάλλου και η καθαριότητα της καμπίνας.

Qatar airways


Advertisement

8. Singapore Airlines

Singapore Airlines

Αποτελεί μια από τις πιο γνωστές αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο και σίγουρα όχι αδίκως. Προσέξτε το εξής: από το 2001 μέχρι και σήμερα μόνο 2 φορές δεν ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα με τις καλύτερες εταιρίες στον κόσμο! όλες τις άλλες φιγουράρει ανάμεσα στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση. Η πρώτη και η business θέσεις της, προσφέρουν στους επιβάτες, πρωτόγνωρες υπηρεσίες φαγητού, διασκέδασης, καθαριότητας και άνεσης, πραγματικά κορυφαίου επιπέδου, ενώ αντίστοιχα οι παροχές της οικονομικής θέσης ξεπερνούν τα συνηθισμένα πρότυπα των υπολοίπων εταιριών. Αν τώρα συνυπολογίσετε και τις απίστευτες υπηρεσίες του καλύτερου αεροδρομίου στο κόσμο, του Changi, τότε καταλαβαίνετε γιατί η Singapore Airlines είναι μια απίστευτη εταιρία 5 αστέρων.

Low cost αεροπορικές εταιρίες και φθηνά ταξίδια – Να τι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε

Αυτές λοιπόν είναι οι κορυφαίες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης του Skytrax. Εσείς είχατε την χαρά και την ευκαιρία να πετάξατε με κάποια από τις παραπάνω 8 εταιρίες των 5 αστέρων?? Αν ναι, πείτε μας 2 λόγια για την εμπειρία σας από την πτήση. Καλά ταξίδια

 

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο ιστολόγιο μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς

Πηγή φωτογραφιών: wikipedia.org, wallpaperscraft.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s