Πώς να κάνω online check in στη Ryanair?? Απλός, χρήσιμος οδηγός βήμα-βήμα, για να γλιτώσετε χρόνο και χρήμα.

Ryanair check in

Μου αρέσουν οι low cost αεροπορικές εταιρίες! Προσφέρουν αυτό που ακριβώς χρειάζομαι και μόνο αυτό! Με πηγαίνουν από το ένα σημείο στο άλλο γρήγορα, με ασφάλεια και κυρίως χωρίς να ξοδέψω μια περιουσία! Βέβαια από τη μεριά μου, είμαι συνειδητοποιημένος σχετικά με το τι κερδίζω και τι χάνω χρησιμοποιώντας μια εταιρία χαμηλού κόστους. Και σίγουρα όλοι όσοι θελήσετε να ταξιδέψετε με μια από τις low cost, πρέπει να αποδεχτείτε ότι το μικρό κόστος του εισιτηρίου έρχεται με κάποιο αντίτιμο. Να όπως για παράδειγμα το ηλεκτρονικό, online check in που θα χρειαστεί να κάνετε μόνοι σας πριν την πτήση. Γιατί αφού κλείσετε τα εισιτήρια σας, θα χρειαστεί να κάνετε online check in, προκειμένου να προμηθευτείτε δωρεάν, το απαραίτητο boarding pass, ελληνιστί κάρτα επιβίβασης. Εναλλακτικά μπορείτε να το πάρετε, πληρώνοντας κάποιο επιπλέον χρηματικό ποσό (45 ευρώ) και στο αεροδρόμιο πριν την πτήση.

Διαβάστε για το τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κλείσετε τα εισιτήρια σας με μια low cost αεροπορική εταιρία?

Έκλεισα λοιπόν ωραία – ωραία τα φθηνά εισιτήρια που βρήκα με την Ryanair και φυσικά αποφάσισα να κάνω μόνος μου το check in, μέσω του site της εταιρίας. Είναι μια πολύ απλή διαδικασία, αλλά ας δούμε πώς γίνεται βήμα – βήμα για όσους δεν το έχουν ξανακάνει. Αφού κλείσουμε και αγοράσουμε τα εισιτήρια μας, ανοίγουμε το browser μας και πληκτρολογούμε τη διεύθυνση https://www.ryanair.com/gr/el/. Θα μας εμφανίσει την παρακάτω σελίδα.

Ryanair check in

Πολύ απλά για να συνεχίσουμε πατάμε το εικονίδιο που γράφει «Check in», όπως βλέπετε και παραπάνω. Θα εμφανιστεί η παρακάτω σελίδα. Αν έχετε από παλιά λογαριασμό στη Ryanair, συνδέεστε με τα στοιχεία που είχατε παλιά δώσει. Στην δικιά μου περίπτωση που δεν έχω λογαριασμό, μπορώ να δω τα στοιχεία της κράτησής μου, είτε χρησιμοποιώντας τον αριθμό πτήσης και το email που έδωσα κατά την αγορά των εισιτηρίων ή χρησιμοποιώντας τον αριθμό πτήσης και τον αριθμό της κάρτας με την οποία έκανα την αγορά. Ο αριθμός της πτήσης βρίσκεται και στο mail  που σας έστειλε η εταιρία μετά την κράτησή σας.

Ryanair check in

Ryanair check in

Εγώ έδωσα το email μου και τον αριθμό πτήσης και πάτησα οκ

Ryanair check in

Στη συνέχεια θα μας εμφανιστεί μια άλλη σελίδα με πληροφορίες για την πτήση μας, καθώς και επιπλέον προσφερόμενες υπηρεσίες, έναντι πρόσθετης αμοιβής. Έτσι πληροφορούμαστε ότι μπορούμε να κλείσουμε τη θέση της αρεσκείας μας, έναντι κάποιου πόσου ή να πάρουμε επιπλέον αποσκευές. Να πώς ανεβαίνει στο τέλος η τιμή του εισιτηρίου που λέγαμε και στο άρθρο με τι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους. Προχωράμε λοιπόν και πατάμε το κουμπί στα δεξιά που λέει «check in τώρα»

Διαβάστε επίσης χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε ξεκούραστα την πτήση σας

Ryanair check in

Θα εμφανιστεί στα δεξιά σας ένα παράθυρο που θα αναφέρει τον/την ή τους επιβάτες που έχουν κλείσει εισιτήρια με την συγκεκριμένη κράτηση που κάνατε! Στη δική μου περίπτωση ήμασταν 2 άτομα. Επιλέγετε το όνομα ή τα ονόματα των επιβατών που θέλετε να κάνετε check in και πατάτε κάτω αριστερά το κουμπί επιβεβαίωση.

Ryanair check in

Μια άλλη σελίδα θα εμφανιστεί, η οποία και θα ζητάει πληροφορίες για τον κάθε επιβάτη. Επιλέγετε εθνικότητα, συμπληρώνετε την ημερομηνία γέννησης σας και τον τύπο εγγράφου με το οποίο θα ταξιδέψετε. Εγώ επέλεξα ταυτότητα. Προσοχή στη σωστή επιλογή του εγγράφου και στην καταγραφή του αριθμού του ( ταυτότητας, διαβατηρίου, διπλώματος οδήγησης). Ένα λάθος στα παραπάνω στοιχεία και θα αποκλειστείτε από την πτήση. Πατήστε το κουμπί συνέχεια. Αν ταξιδεύετε και με άλλο επιβάτη συμπληρώστε εκ νέου και τα δικά του/της στοιχεία.

Advertisement
Ryanair check in

Αφού περάσει και αυτό το στάδιο, θα σας εμφανιστεί μια σελίδα, η οποία θα δίνει την επιλογή αγοράς συγκεκριμένης θέσης.

Ryanair check in

Ξέρετε ποια είναι η καλύτερη θέση στο αεροπλάνο? Να πως θα την επιλέξετε.

Τώρα κοιτάξτε πώς δουλεύει το σύστημα! Αν επιλέξετε αγορά θέσης, (+4 ευρώ), τότε μπορείτε να κάνετε online check in μέχρι και 30 μέρες πριν την πτήση. Αν όμως επιλέξετε να σας δοθεί μια τυχαία θέση, τότε μπορείτε να κάνετε check in από 7 ημέρες μέχρι 2 ώρες πριν την αναχώρηση σας. Όπως βλέπετε παραπάνω για το πρώτο σκέλος του ταξιδιού μου μπορούσα να κάνω check in και χωρίς να κλείσω θέση, καθώς το διάστημα μέχρι την πτήση ήταν μικρότερο των 7 ημερών. Για το σκέλος της επιστροφής όμως, δεν είχα αυτή την δυνατότητα. Συνεπώς επέλεξα «δωρεάν check in» αργότερα για την επιστροφή, το οποίο και θα κάνω κάποια στιγμή, όταν θα ανοίξει το σύστημα. Κάντε το ίδιο αν υπάρχει επιπλέον επιβάτης. Πατήστε μετά συνέχεια, οπότε και μια νέα σελίδα θα συνοψίσει τις επιλογές θέσεων.

Ryanair check in

Φτάσαμε σχεδόν στο τέλος. Πατήστε συνέχεια οπότε και θα εμφανιστεί η πολυπόθητη σελίδα με την κάρτα ή τις κάρτες, αν είστε πολλοί, επιβίβασης

Ryanair check in

Πετάξτε στην Ελλάδα με την AEGEAN

Την παραπάνω σελίδα μπορείτε είτε να την εκτυπώσετε, είτε να την σώσετε στον υπολογιστή σας σε μορφή pdf αρχείου, πατώντας «μεταφόρτωση». Θα πρέπει ωστόσο αργότερα να κάνετε εκτύπωση. Αν κάνετε την παραπάνω διαδικασία από την εφαρμογή της Ryanair σε smartphone, θα έχετε την κάρτα επιβίβασης στο κινητό σας, χωρίς να χρειαστεί να την εκτυπώσετε, όπως αναφέρεται και στην παραπάνω σελίδα. Ωστόσο να σας ενημερώσω ότι μέχρι και τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου, δεν υπήρχε η δυνατότητα για χρήση της εφαρμογής στην Ελλάδα. Τις εκτυπωμένες κάρτες επιβίβασης μαζί με τα έγγραφα που δηλώσατε, θα πρέπει να τα έχετε πάντα μαζί σας.

 

Αυτό ήταν όλο. Είναι μια απλή διαδικασία, η οποία πέρα από χρήμα, σας κερδίζει και χρόνο μιας που έχοντας κάνει όλα τα παραπάνω, δεν θα χρειαστεί να κάνετε ξανά check in στο αεροδρόμιο, εφόσον έχετε μόνο χειραποσκευή μαζί σας. Για όσους έχουν παραπάνω αποσκευές, οπότε και θα χρειαστεί να τις παραδώσουν στα γκισέ, δεν μπορεί να γίνει η παραπάνω διαδικασία. Μπορείτε λοιπόν να κατευθυνθείτε απευθείας στον έλεγχο εισιτηρίων και να γλιτώσετε χρόνο αναμονής στα γκισέ. Η πτήση σας σας περιμένει.

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο ιστολόγιο μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς

5 thoughts on “Πώς να κάνω online check in στη Ryanair?? Απλός, χρήσιμος οδηγός βήμα-βήμα, για να γλιτώσετε χρόνο και χρήμα.

    • Καλησπέρα! Για την μεν ταυτότητα πρέπει να έχεις νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες! Δεν είχα ποτέ πρόβλημα σαν αυτό που αναφέρεις! Δοκίμασε να βάλεις στο πληκτρολόγιο σου αγγλικά! Μάλλον το on line σύστημα δεν αναγνωρίζει ελληνικούς χαρακτήρες!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s