Το «Αλωνάκι» στην Πρέβεζα είναι αναμφισβήτητα μια από τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου.

Paralia Alonaki Preveza

Ο καλοκαιρινός καύσωνας έκανε την εμφάνιση του, ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες σε τιμές που γενικά δεν είμαστε συνηθισμένοι! Ωστόσο είναι καλοκαίρι και λίγο πολύ, κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο! Εξάλλου για να ξεχυθούμε στις παραλίες θέλουμε και λίγο ζεστό καιρό!! Αυτή λοιπόν τη φορά, ορμώμενος από το καυτό καιρό, θα σας γράψω για μια παραλία, που με το που την επισκέφτηκα, μπήκε αμέσως στη λίστα με τις αγαπημένες μου ακρογιαλιές. Δεν μιλάω μόνο υποκειμενικά αλλά πιστεύω ότι και αντικειμενικά αν το δει κανείς δεν θα μπορέσει να μη μείνει αδιάφορος μπροστά σε μια παραλία που πραγματικά σε γοητεύει από τη πρώτη στιγμή! Πιστεύω ότι άξια συγκαταλέγεται στη λίστα με τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου και μια επίσκεψη σε αυτή, θεωρώ ότι μπορεί να σας πείσει για του λόγου το αληθές! Δεν αναφέρομαι σε άλλη από το πανέμορφο «Αλωνάκι» στην Πρέβεζα, παραλία που είχα επισκεφτεί το καλοκαίρι του 2016.

Ξέρετε ποιες είναι οι ομορφότερες παραλίες του Ιονίου??

Από τη Πρέβεζα τα 50 περίπου χιλιόμετρα μέχρι την παραλία, θα περάσουν γρήγορα και ευχάριστα, καθώς θα κινήστε παράλληλα σε μια από τις πιο όμορφες και ειδυλλιακές παραθαλάσσιες διαδρομές στη Ελλάδα! Πολλές οι παραλίες που θα βρείτε στο δρόμο σας, κατά μήκος της ακτογραμμής καθώς θα κινήστε με φορά προς την Πάργα! Ωστόσο μην υποκύψετε στο κάλεσμα τους. Η κρυφή παραλία στο «Αλωνάκι» θα σας αποζημιώσει για την αναμονή! Αν φεύγετε από Γιάννενα η πιο σύντομη διαδρομή είναι από την Εγνατία οδό, αν και πλέον με την ολοκλήρωση του σχετικού τμήματος της Ιωνίας οδού, ο χρόνος του ταξιδιού προς Πρέβεζα έχει μειωθεί αισθητά! Η ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται το «Αλωνάκι» είναι ιδιαίτερα γνωστή, τόσο για τις πηγές του Αχέροντα, όσο και για το περίφημο Νεκρομαντείο, συνεπώς δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να συνδυάσετε το μπάνιο σας με μια επίσκεψη στα παραπάνω αξιοθέατα. Επίσης κοντά στο «Αλωνάκι», βρίσκεται και ο «όρμος του Οδυσσέα», άλλη μια από τις πολλές όμορφες παραλίες της διαδρομής. Βγαίνοντας από τον κεντρικό δρόμο, ακολουθήστε τις πινακίδες και σύντομα θα φτάσετε σε έναν ανοιχτό χώρο, ιδανικό για το παρκάρισμα του αυτοκινήτου σας. Φτάσατε στο «Αλωνάκι».

Paralia Alonaki Preveza

Paralia Alonaki Preveza

Ο άφθονος χώρος λίγο πριν τη παραλία, αρκεί για να χωρέσει πολλά αυτοκίνητα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πάτε από πολύ νωρίς για να βρείτε θέση για παρκάρισμα! Το «Αλωνάκι» είναι μια κρυφή παραλία, που δεν συγκεντρώνει το πλήθος των λουομένων όπως γίνεται με την κοντινή παραλία του Βράχου! Η πλούσια βλάστηση και τα πολλά δέντρα της περιοχής θα προσφέρουν άφθονο ίσκιο για το όχημα σας! Έχοντας πάρει τα πράγματα σας ακολουθήστε το δρομάκι που οδηγεί στην παραλία! Λίγο προτού πατήσετε στην υπέροχη αμμουδιά θα βρείτε στα δεξιά σας το μοναδικό μπαράκι που υπάρχει!

Paralia Alonaki Preveza

Paralia Alonaki Preveza

Χωρίς μουσική στη διαπασών, εναρμονίζεται απόλυτα με τα γούστα και τις επιδιώξεις των παραθεριστών που θα επιλέξουν το «Αλωνάκι» για τα μπάνια τους: χαλάρωση και ηρεμία. Έχει όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε κατά την παραμονή σας, όπως νερό, καφέ ή κάποιο αναψυκτικό! αποτελεί αν μη τι άλλο μια  μικρή όαση κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού! Στην περίπτωση που προτιμήσετε να πάρετε μαζί σας νερό και φαγητό, να έχετε στα υπόψιν ότι στην περιοχή του Πάρκινγκ υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών! Πάντα οφείλουμε να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον.

Paralia Alonaki Preveza

Paralia Alonaki Preveza

Paralia Alonaki Preveza

Προχωρήστε, προσέχοντας καθώς κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια και σύντομα η εικόνα μιας μαγευτικής παραλίας θα εμφανιστεί μπροστά σας! Είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ωραίες παραλίες που μπορείτε να επισκεφτείτε στην περιοχή! Αλλά και συγκρινόμενη με άλλες ανά την Ελληνική επικράτεια, θεωρώ ότι άνετα κατατάσσεται μεταξύ των πιο όμορφων. Το φυσικό τοπίο είναι εξαιρετικού κάλλους και συνδυάζεται αρμονικά με το θαλάσσιο στοιχείο! Το πράσινο κυριαρχεί όπου και αν κοιτάξει το μάτι! Η φύση έχει προικίσει αυτό το μικρό κομμάτι ακτογραμμής με όλες τις ομορφιές της γης και της θάλασσας και αυτό είναι κάτι που εύκολα αναδεικνύεται. Τα διάφορα δέντρα φτάνουν σχεδόν μέχρι την παραλία και χρωματίζουν πράσινους τους ψηλούς απόκρημνους βράχους!

Paralia Alonaki Preveza

Paralia Alonaki Preveza

Paralia Alonaki Preveza

Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη, όχι σαν άλλες που μπορείτε να βρείτε στην περιοχή, αλλά τόσο ώστε ακόμη και με αρκετό κόσμο να φαίνεται μισοάδεια. Δεν είναι μια οργανωμένη παραλία! Η μόνη πολυτέλεια, εκτός από το μπαράκι που είπαμε παραπάνω, είναι η ξύλινη καμπίνα, όπου μπορείτε να αλλάξετε τα ρούχα σας, καθώς και το υπαίθριο ντουζ για να ξεπλυθείτε! Ξεχάστε ομπρέλες και ξαπλώστρες, στο «Αλωνάκι» πρέπει να πάτε προετοιμασμένοι για να μην το μετανιώσετε! Ο ήλιος χτυπάει την παραλία σχεδόν όλη την μέρα και μόνο σε κάποια τμήματα της, κοντά στα βράχια, μπορείτε να βρείτε μια φυσική σκιά! Συνεπώς ομπρέλα και ψάθες απαραίτητες!!!

Update: Ένας φίλος μου που επισκέφτηκε φέτος το «Αλωνάκι», με ενημέρωσε ότι έχουν προστεθεί καμιά 20αριά ομπρέλες, αριθμός ικανοποιητικός, που δεν αλλοιώνει τον εναλλακτικό χαρακτήρα της παραλίας.

 

Χρήσιμες συμβουλές για να προφυλαχθείτε από τον ήλιο και τη ζέστη

Paralia Alonaki Preveza

Paralia Alonaki Preveza

Το ότι δεν είναι οργανωμένη παραλία, πιστεύω ότι αποτελεί και το μεγαλύτερο ατού της! Έχετε άπλετο χώρο στη διάθεση σας, για να τοποθετήσετε τα πράγματά σας και σίγουρα δεν θα σας λείψει ούτε ο μεγάλος αριθμός λουόμενων, ούτε η μουσική που παίζει δυνατά, η μία πάνω στην άλλη, από τα γύρω μπαράκια! Τι καλύτερο για να απολαύσετε με ηρεμία, κοντά στη φύση, το μπάνιο και μια όμορφη παρέα! Οικογένειες και παρέες, ζευγαράκια και μεμονωμένα άτομα αποτελούσαν τους λουόμενους στην παραλία! Άνθρωποι που αναζητούν το διαφορετικό, μια εναλλακτική επιλογή από το προσφερόμενο μαζικό τουρισμό!

Paralia Alonaki Preveza

Paralia Alonaki Preveza

Τα νερά γαλαζοπράσινα, λες και ακολουθούν το μοτίβο που θέτει το καταπράσινο, γεμάτο βλάστηση τοπίο! Γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα, διαυγή όπως πρέπει να είναι τα νερά μιας παραλίας που θέλει να ξεχωρίζει, που θέλει να διακρίνεται! Στο βάθος, προς τα ανοιχτά, ένας βράχος ξεχωρίζει και αποτελεί τροποντινά το σήμα κατατεθέν της παραλίας! Μπορείτε άνετα να κολυμπήσετε ως εκεί και να ανεβείτε πάνω του, οι δε πιο τολμηροί μπορούν να σκαρφαλώσουν σε ψηλότερο σημείο και να κάνουν βουτιές! Το βάθος της θάλασσας από την ακτή έως τον βράχο, δεν είναι μεγάλο και δεν μεταβάλλεται! Έτσι σας δίνει μια αίσθηση ασφάλειας, σαν μια τεράστια πισίνα!!

Παραλία Καβαλικευτά στη Λευκάδα!!

Paralia Alonaki Preveza

Paralia Alonaki Preveza

Paralia Alonaki Preveza

Τζιτζίκια ακούγονται, για να προσθέσουν τον χαρακτηριστικό, μονότονα επαναλαμβανόμενο, αλλά παραδόξως γοητευτικό ήχο τους, στην εμπειρία του καλοκαιριού που θα βιώσετε στο «Αλωνάκι». Πραγματικά, τόσα χρόνια που δεν είχα πάει, δεν ήξερα τι έχανα! Το μοναδικό μελανό σημείο, ήταν η παρουσία μελισσών σε μεγάλους αριθμούς! Δεν ήταν κάτι το τρομερά ενοχλητικό, αλλά ωστόσο κάποιες στιγμές επηρέαζε τη διάθεση μας. Προφανώς κάπου στην περιοχή υπάρχουν μελίσσια, μόνο έτσι μπορώ να το δικαιολογήσω. Παρόλα αυτά, τώρα που το καλοκαίρι φτάνει στα μισά του, και η ζέστη χτυπάει κόκκινο, δεν βλέπω την ώρα για να ξαναπάω!

Paralia Alonaki Preveza

Paralia Alonaki Preveza

Να δροσιστώ στα κρυστάλλινα νερά και να θαυμάσω το απίστευτο φυσικό τοπίο! Γη, θάλασσα, δέντρα, όλα σε αρμονία και ισορροπία! Ένας επίγειος παράδεισος, ένα ησυχαστήριο για το καλοκαίρι! Τι άλλο να ζητήσει πραγματικά κανείς???

Διαβάστε ακόμη

Σαββατιάτικο μπανάκι στην Αγία Παρασκευή στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Η όμορφη και γραφική παραλία του Σαρακήνικου, στην Πάργα

Κυριακάτικη εξόρμηση στο Βράχο Πρεβέζης

Παραλία Μηλοπόταμος στο Πήλιο, η ομορφότερη παραλία στην οποία δεν έκανα μπάνιο

 

Εάν σας άρεσε το άρθρο μου, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους και κάντε εγγραφή στο ιστολόγιο μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

 

2 thoughts on “Το «Αλωνάκι» στην Πρέβεζα είναι αναμφισβήτητα μια από τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου.

  1. Πράγματι πολύ ωραία και πεντακάθαρη παραλία (και γενικά την προσέχουν) τόσο στην στεριά όσο και εντός νερού. Το ατου ότι δεν είναι μαζική, όλοι αυτό λένε. Εντωμεταξύ δεν είναι ότι δεν προβάλλεται κιόλας. Αυτό με τις ομπρέλες ισχύει, περίπου εκεί αφότου κατεβαίνεις τα σκαλιά, υπάρχουν όπως είπε ο φίλος σου το πολύ 20 ψάθινες ομπρέλες έπειτα από αίτημα της παραπάνω καντίνας. Το 1/4 της παραλίας ίσως να καταλαμβάνουν (και για νάμαι ειλικρινής γιατί χρόνια παω στο Αλωνάκι, χρειαζόταν ίσως και μερικές να υπάρχουν). Το αίτημα φυσικά και δεν ήταν για πολλές έτσι και αλλιώς ενώ και ο Δήμος Πάργας εξ όσων γνωρίζω, δεν είχε σκοπό να αδειοδοτήσει παραπάνω και ούτε υπάρχει η πρόθεση για 2η άδεια καντίνας γενικά στο Αλωνάκι, μία θέση υπάρχει πάντα μόνο.
    Αυτό με τις μέλισσες σχεδόν όλοι το λένε….τις ελκύει και η φύση της συγκεκριμένης περιοχής και ναι υπάρχουν μελίσσια στην ευρύτερη περιοχή, αγροτική είναι άλλωστε.

    Μου αρέσει!

    • Έχεις απόλυτο δίκαιο! Το πιο σημαντικό είναι να βρεθεί μια ιδανική ισορροπία, ώστε να προσεχθεί η παραλία και παράλληλα να αναδειχθεί το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον! Λίγες ομπρέλες δεν θα κάνουν τη διαφορά! Οι άνθρωποι, οι ίδιοι οι λουόμενοι είναι αυτοί που θα πρέπει να την διατηρούν καθαρή και αν την προσέχουν!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s